700.000 de refugiați din Ucraina au ajuns până acum în Germania
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Berlinul a publicat datele privind refugiații sosiți din Ucraina de la începutul războiului.

În Germania au fost înregistraţi până acum peste 700.000 de refugiaţi din Ucraina, arată date ale ministerului de interne de la Berlin publicate sâmbătă de săptămânalul Welt am Sonntag, preluat de Reuters.De la începutul invaziei ruse în Ucraina, pe 24 februarie, până în 11 mai, în Registrul Central al Străinilor (AZR) au fost înregistraţi 727.205 străini, din care 93% au cetăţenie ucraineană.

Publicaţia citată apreciază că un număr semnificativ dintre refugiaţi s-au mutat între timp în alte ţări europene ori s-au întors în Ucraina. Circa 40% din refugiaţii ucraineni erau minori, iar 81% din adulţi erau femei, mai adaugă aceeaşi sursă.

Ritmul a scăzut

Ministrul german de interne, Nancy Faeser, a declarat că ritmul sosirilor de refugiaţi din Ucraina este în scădere. Agenţia dpa a preluat din ediţia de sâmbătă a ziarului Rheinische Post afirmaţia ei că "în acest moment doar 2000 de oameni care fug din Ucraina sosesc zilnic în Germania". În acelaşi timp, arată Faeser, circa 20.000 de refugiaţi ucraineni, inclusiv unii care ajunseseră până în Germania, se întorc în fiecare zi în ţara lor, prin Polonia.

Ucrainenii primesc automat drept de şedere în Germania, fără viză, reaminteşte dpa. La începutul lui mai, numărul refugiaţilor sosiţi din Ucraina în Germania era, potrivit ministerului de interne, de 400.000, dar datele nu sunt exacte deoarece la frontierele interne ale Uniunii Europene nu se fac controale.

Protest la Ambasada Rusiei din București, anunțat de Asociația „21 Decembrie 1989”

„Sâmbătă, 14 mai 2022, începând cu ora 18.00, la Ambasada Rusiei la București din Bulevardul Kiseleff, un protest autorizat împotriva agresiunii rusești asupra Ucrainei. Dorința de sânge a armatei criminale a lui Putin forțează zi de zi atacarea Odesei. Războiul se apropie periculos de granițele României.

Ambasadorul Rusiei încearcă să provoace făcând ritmic declarații belicoase. Acest Valery Kuzmin trebuie să plece și-i cerem să dispară de la București Români și Ucraineni împreună, solidari împreună împotriva genocidului rusesc. Adunarea publică se desfășoară sub sloganul STOP RUSIA – STOP PUTIN – STOP WAR, acțiune pentru care deja și-au anunțat susținerea și participarea Asociația Forumul Civic Românesc, Fundația „Ioan Bărbuș”, Asociația Foștilor Deținuți Politici din România și RePatriot, alături de vecini noștri ucraineni refugiați în țara noastră.

Vă aşteptăm! Glorie Ucrainei! Слава Україні! Glorie României! Слава Румунії!”, a transmis Asociația 21 Decembrie 1989 prin președintele său, Teodor Mărieș.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel