5 obiceiuri sănătoase pe care le poți adopta pe social media
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pexels
Pexels
Cu toții suntem mai mult sau mai puțin conectați la social media, iar diferența dintre un comportament sănătos și dependență o fac câteva obiceiuri ușor de adoptat.

Social media poate deveni foarte ușor un obicei cotidian nesănătos. Pentru a preveni sau chiar a combate dependența de rețelele de socializare, se pot adopta câteva obiceiuri.

1. Accesează platformele de socializare cu intenție. Încearcă să nu adopți modul auto-pilot când intri pe platformele Instagram, TikTok sau Facebook.

2. Interacționează și cultivă relații cu prietenii din viața reală, mai ales cu cei aflați la distanță. Astfel vei putea menține legătura cu aceștia, însă nu ocoli interacțiunile mai personale de tipul discuțiilor video.

3. Limitează timpul pe care îl petreci pe rețelele de socializare. Pentru că este foarte ușor să pierzi noțiunea timpului când ești online, cel mai practic lucru este să limitezi timpul petrecut. 

4. Evită să folosești telefonul înainte de culcare. Lumina emisă de telefon sau alte deviceuri de pe care accesăm social media ne poate afecta în mod negativ somnul. 

5. Ia o pauză! Dacă ai parte de perioade cu astenie sau chiar de depresie, nu evita să iei o pauză de la rețelele de socializare. În acest mod te poți concentra pe lucrurile care sunt cu adevărat importante pentru tine. 

Sursa: Cone Health

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel