7 morți și 29 răniți după ce o mașină a intrat în mulțime la un carnaval, în Nigeria
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ
Șapte oameni și-au pierdut viața, iar alte 29 au fost rănite, după ce o mașină a intrat într-o mulțime la un carnaval din Nigeria.

Șapte oameni și-au pierdut viața după ce o mașină a intrat marți în participanții la un carnaval din orașul nigerian Calabar, transmit sursele de la fața locului, potrivit Agerpres. „O Toyota Camry a pierdut controlul și a intrat în mulțimea de spectatori” care lua parte la o paradă în fața Moscheii Bogobiri, a transmis polițistul rutier Maikano Hassan din Calabar, capitala statului Cross River.

„Şapte persoane au murit şi 29 primesc îngrijiri medicale, unele într-o stare gravă”, a continuat Hassan, într-un comunicat publicat marţi. Cinci copii, trei fete şi doi băieţi, se numără printre răniţi, a adăugat el.

Carnavalul este o tradiție anuală



În fiecare an, oraşul Calabar găzduieşte în timpul lunii decembrie unul dintre cele mai celebre carnavaluri din Nigeria şi din Africa de Vest. Potrivit site-ului oficial, aproape două milioane de persoane vin aici în fiecare an pentru a participa la festivităţi. Guvernatorul statului Cross River, Ben Ayade, le-a cerut marţi forţelor de securitate să-l prindă pe şoferul care a fugit de la locul faptei.

De asemenea, Ayade a ordonat declanşarea „imediată a unei anchete, pentru a înţelege cum a reuşit şoferul să treacă de barajele de securitate pentru a ajunge pe drumuri ce erau închise publicului", potrivit unui comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel