7 miliarde de locuitori pe Terra, până la 31 octombrie 2011
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
onu-pregateste-terra
onu-pregateste-terra

Conform unui raport ONU publicat marţi de către Reuters, până la 31 octombrie 2011, populaţia lumii va ajunge la 7 miliarde de locuitori

Raportul ONU a luat în calcul tendinţele actuale, iar Hania Zlotnik, şef al serviciului demografic al departamentului economic al Naţiunilor Unite, a explicat că această estimare ar trebui totuşi privită cu rezerve, întrucât ar putea interveni modificări.  Populaţia mapamondului a ajuns la 6 miliarde în 1998 şi la 6,98 miliarde la 1 iulie, mai scrie Reuters.

Raportul, initulat 'Revizuirea perspectivelor asupra populaţiei globului - 2010', estimează că, până în 2100, pe planetă vor trăi 10.1 miliarde de oameni. Însă, în condiţiile în care, rata globală a fertilităţii ar fi mai mare cu un copil la fiecare două femei, cifra ar putea ajunge la aproape 16 miliarde. Oficialii ONU au declarat că cifra obţinută pleacă de la premisa că rata fertilităţii va scădea treptat pe parcursul secolului.

'Toate ţările vor îmbătrâni, dacă populaţiile nu vor creşte la un nivel mai ridicat decât acum', a spus Zlotnik.

Un alt oficial ONU, Gerhard Heilig, a declarat la o conferinţă de presă că populaţia Chinei va scădea de la 1, 34 de miliarde, în prezent, la 1 miliard până în 2100. Populaţia Rusiei va scădea de la 143 de milioane până la 126 de milioane, în 2050, şi 111 milioane, în 2100.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel