7 mai 1986 - Steaua câștigă Cupa Campionilor Europeni. Marele regret al lui Duckadam
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Duckadam
Duckadam
Azi se împlinesc 33 de ani de când echipa de fotbal Steaua Bucureşti câştigat Cupa Campionilor Europeni.

La 7 mai 1986, Steaua Bucureşti câştiga Cupa Campionilor Europeni, aflată atunci la a 31-a ediţie, pe stadionul Ramon Sanchez Pizjuan din Sevilla (Spania), după ce învingea în finală pe FC Barcelona, cu scorul de 2-0, în urma loviturilor de departajare. 

Aceasta reprezintă cea mai mare performanţă din istoria fotbalului românesc la nivel de club, pe care Steaua Bucureşti o putea repeta în 1989, când a jucat din nou finala competiţiei, dar a fost învinsă clar de formaţia italiană AC Milan cu 4-0. 

Marele regret al lui Duckadam

Portarul Helmut Duckadam, „eroul de la Sevilla”, și-a amintit momentul, dar a vorit și despre marele său regret.

"Eu m-am dus în poartă, mi-am spus că trebuie să stau în afara careului de 16 metri. Cum e poarta, aici, m-am dus în stânga. M-am pus în fund şi, in momentul în care jucătorul se apropia de minge, m-am lasat pe spate (n.r. lasă capul pe spate). Pur şi simplu mă întindeam pe spate şi mă uitam în sus. Şi auzeam după reacţia tribunelor dacă s-a marcat sau s-a ratat. Nu m-a interesat nimic, nici când am marcat, nici când am ratat, mă concentram doar ce am eu de făcut şi cum să fac să reuşesc să apăr", a povestit Duckadam, pentru Digi Sport.

"Mă uit acum şi văd Barcelona, văd Real Madrid, ce bucurie au în momentul când câştigă Champions League. Noi n-am ştiut să ne bucurăm, poate că nici n-am crezut atât de mult că putem realiza acest lucru. Bine, ne-am dat seama poate după un an, doi ce performanţă am realizat", a mai precizat Duckadam, potrivit sursei citate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel