Data publicării:
7 greșeli pe care le facem când punem murături
Vezi în articol care sunt greșelile frecvente pe care le facem când punem murături.
Toamna este anotimpul în care gospodinele au grijă să își umple cămara cu tot felul de murături pentru iarnă. Deși multe dintre ele au fost deja pregătite încă de la începutul anotimpului, mai sunt unele murături care se pun la sfârșitul toamnei. Totuși, indiferent despre ce fel de murături vorbim, greșelile pe care le fac multe gospodine sunt de multe ori aceleași. Mai jos găsești șapte greșeli frecvente pe care le facem când punem murături.
1. Le îndulcim prea mult. "Murăturile trebuie să fie acre şi sărate, ci nu dulci", a precizat Perry. Nu este greșit să pui zahăr zahăr, însă nu trebuie să exagerăm cu acesta, scrie Realitatea.net.
2. Punem prea mult oțet. Trebuie să alegi o rețetă care conține și apă. Dacă vei folosi doar oțet gustul murăturilor va fi prea ascuțit și prea înțepător.
3. Compoziția pentru murături greșită. În general, ingredientele sunt: apă, sare, zahăr și oțet, însă Perry consideră că pe lângă aceste ingrediente esențiale, poți adăuga și câteva condimente precum semințe de muștar, chilli, frunze de dafin, mentă sau busuioc.
4. Folosim aceeași procedură pentru toate legumele. Nu toate legumele se murează la fel. Cele mai tari, precum morcovii, trebuie fierte puțin înainte să fie puse la murat. Altele, precum castraveții, nu au nevoie de fierbere.
5. Punem tipuri diferite de legume în același borcan. Pentru a te bucura de gustul fiecărei legume în parte, pune-le la murat în borcane diferite.
6. Nu facem destulă saramură. Atenție, dacă ai făcut prea puțină saramură, murăturile vor fi ruinate.
7. Începem să le mâncăm prea repede. Uneori putem fi nerăbdători să gustăm din murăturile preparate, dar acestea au nevoie de timp pentru a se acri.
Cum se pun gogonelele în oțet. Rețeta pentru iarnă
Gogonelele în oțet sunt numai bune pentru mesele în familie, iarna, lângă o mâncărică delicioasă.
Ingrediente
- 2 kg gogonele verzi
- 8 foi dafin
- 4 cepe
- 2 lingurite boabe de muştar
- 500 ml oţet
- 100 g zahăr
- apă
- sare grunjoasă
Cum se prepară
Gogonelele se spală bine, ceapa se curăţă şi se spală. Se taie ceapa felii şi gogonelele mai mari în sferturi. În borcanul spălat bine în prealabil aşează frumos gogonelele, presărând printre ele feliile de ceapă și condimentele alese, potrivit retete.unica.ro.
Separat, prepară saramura: trebuie să pui cam o lingură cu vârf de sare şi una de zahăr la 1 l apă. Pune și oțetul, amestecă ușor. Lasă să dea în clocot, apoi toarnă cât este fierbinte peste gogonele. Se sterilizează la bain marin, 25 de minute, la foc mic. Vezi mai mult AICI.
Cum vezi dacă saramura pentru murături este bună. Ai nevoie de un ou. Testul eficient
Cei mai buni castraveţi pentru murat sunt cei mici, de culoare închisă, cu coaja subţire, scrie gustos.ro.
Pentru ca murăturile să rămână tari, puteţi adăuga 2-3 căţei de usturoi. Pe lângă gustul deosebit, murăturile vor rămâne tari. Dacă alegeţi să pregătiţi o reţetă de murături în sare, atunci nu încălziţi saramura, astfel acestea vor rămâne crocante. Cu cât se va pune mai mult hrean, cu atât murăturile vor fi mai tari.
Este indicat să adăugaţi şi zahăr sau miere de albine în lichidul de umplere a borcanelor. Conservantele care pot fi folosite la murături: mărar uscat cu seminţe, bucăţi de hrean tăiate în lung sau frunze de hrean, ardei iuţi, frunze de ţelina, foi de dafin, crenguţe cu frunze de vişin, stejar sau coacăze, ardei capia, usturoi.
Pentru a verifica dacă saramura este destul de concentrată, o puteţi verifica cu ajutorul unui ou. Oul se va ridica la suprafaţa lichidului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News