Data actualizării:
Data publicării:

7 comportamente ciudate ale pisicii și ce înseamnă fiecare

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Comportamentul pisicii tale te derutează, făcându-te să crezi că ești singurul cu o astfel de pisică care se comportă ciudat? Nu ești singurul și, în mod surprinzător, pisica ta ar putea fi considerată complet normală. Află despre câteva comportamente ciudate ale pisicilor, de ce le fac și cum poți învăța să te obișnuiești cu ele.

Se rostogolește 

Pisica ta se aruncă la picioarele tale și se rostogolește? Acest comportament semnalează de obicei că pisica se simte în siguranță și poate că dorește puțină atenție de la tine. De asemenea, pisica ta poate marca locul în acest fel, revendicând spațiul tău ca fiind al său.

Își acoperă mâncarea

Dacă pisica ta își acoperă mâncarea după ce a mâncat o parte din ea, poate fi un comportament instinctiv, deoarece felinele sălbatice își păstrează hrana în siguranță de ceilalți. Pisica ta poate face același lucru în jurul bolului de mâncare, după ce a mâncat, sau chiar poate găsi hârtie mărunțită pentru a-l acoperi.

Mănâncă plastic

Iți prinzi pisica lingând pungile de plastic? Dacă nu sunt prinse la timp, unele pisici chiar mănâncă plastic. Pisicile pot mesteca orice și s-ar putea să fi dezvoltat o pasiune pentru textura plasticului pe care o vor purta până la vârsta adultă. Cu toate acestea, plasticul poate fi un pericol de sufocare sau poate provoca obstrucție intestinală, așadar ar fi mai bine să o descurajezi oferind-i jucării de mestecat sigure.

Mănâncă iarbă, frunze și plante

Pisicile sunt carnivore, dar adesea le place să mănânce iarbă, frunze și alte plante care sunt surse de nutrienți.

Face cu ochiul

O clipire lentă din ochi este un compliment minunat. Este un semnal neamenințător pe care pisicile îl folosesc între ele, precum și cu oamenii cu care se simt confortabil. Poți trimite același semnal pisicii, închizând încet și apoi deschizând ochii. Sunt șanse ca pisica ta să-ți întoarcă gestul.

Stă în cutie

Pisicile, la fel ca și copiii mici, preferă adesea să se joace cu cutia în care a venit un cadou în defavoarea jucăriei sale. Pune chiar și cea mai mică cutie goală pe podea și blănoasa ta va încerca să se strângă în ea. Pasiunea pisicii pentru cutii este un instinct natural. Felinele sunt vânători și iubesc să se ascundă în spații mici înainte de a-și surprinde prada, făcând din cutie ascunzătoarea perfectă. Textura unei cutii, adesea rece și netedă, se poate simți bine pentru pisică. 

Dărâmă lucruri

Pisicilor le place să răstoarne lucrurile și să le privească cum se sparg. Deși nu este cel mai drăguț comportament, este probabil felul animalului tău de a-ți spune că se plictisește, are nevoie de atenție și vrea să se joace. După cum probabil știți deja, mustrarea pisicii nu va ajuta la eliminarea acestei probleme. Pentru a minimiza acest comportament frustrant, cumpără-i jucării mai interactive, potrivit Thesprucepets.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel