Data actualizării:
Data publicării:

7 beneficii ale consumului de apă rece dimineața

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Deși este un fapt cunoscut că a bea multă apă este un factor important pentru sănătatea noastră, a existat o dezbatere aprinsă cu privire la temperatura acesteia, dacă ar trebui să bei apă rece sau caldă. Iată care sunt beneficiile consumului de apă rece dimineața!  

Apa rece purifică organismul și sporește capacitatea acestuia de a absorbi substanțele nutritive

Pe lângă faptul că este secretul din spatele pielii strălucitoare, consumul de apă rece stimulează și formarea de noi celule musculare, precum și de noi celule sanguine.

Consumul de apă rece dimineața ajută digestia

În timpul somnului, organismul digeră foarte puțin. Prin urmare, pentru a vă îmbunătăți procesul de digestie, trebuie să începeți ziua bând o sticlă de apă rece.

Dacă te antrenezi, bea apă rece deoarece te poate ajuta la îmbunătățirea performanței. 

Studii recente au sugerat că, dacă te antrenezi în mod regulat, atunci e bine să bei puțină apă rece dimineața deoarece te poate ajuta în mod semnificativ să-ți îmbunătățești performanța. Alte studii au sugerat chiar că apa rece te poate ajuta semnificativ să arzi calorii și să slăbești.

Consumul de apă rece dimineața poate ajuta la prevenirea și vindecarea durerilor de cap

Dacă te trezești în mod normal dimineața și constați că ai o durere de cap, apa rece te poate ajuta. Una dintre principalele cauze ale acestei dureri, dimineața, este nivelul redus de apă din organism. Când te trezești cu o durere de cap, înseamnă că organismul tău nu are suficientă apă. Așadar, dacă poți lua niște apă rece pe stomacul gol, durerea poate dispărea și s-ar putea să ai o zi grozavă!

Consumul de apă rece ajută la pierderea în greutate

Este posibil să încerci să slăbești și ai auzit probabil că este foarte util să bei apă. Acest lucru se datorează faptului că apa nu numai că îți va crește rata metabolică, dar îți va îmbunătăți și bătăile inimii, crescând astfel ritmul în care pierzi în greutate. Dacă îți poți începe ziua bând un pahar cu apă rece, îți vei ajuta corpul să descompună țesutul adipos care se depune în corp. Consumul de apă dimineața îți va controla și pofta de mâncare și te va ajuta să nu mănânci în exces.

Consumul de apă rece dimineața ajută în caz de constipație

Probabil că ai experimentat efectele iritante și incomode ale constipației la un moment dat în viața ta. Această problemă comună apare de obicei atunci când corpul nu are mișcare intestinală sau are foarte puțină. Acest lucru este adesea cauzat de lipsa de apă suficientă în organism. Dacă îți începi ziua bând un pahar cu apă, nu numai că îți vei îmbunătăți mișcarea intestinală, dar vei reduce și efectele constipației.

Apa elimină toxinele

Apa rece elimină toate toxinele nedorite din organism. În timp ce dormi, corpul tău își recăpăta energia, se reface și echilibrează hormonii din organism. Acest lucru duce, de obicei, la eliberarea de toxine. Dacă bei puțină apă dimineața, îți vei curăța corpul de aceste toxine, te vei simți grozav și vei putea absorbi mai mulți nutrienți în timpul micului dejun. Acest lucru îți îmbunătățește, de asemenea, starea generală de bine și îți curăță pielea.

Există beneficii uimitoare și surprinzătoare pe care organismul tău le va avea dacă începi să bei un pahar cu apă rece în fiecare dimineață, potrivit imperfectlynatural.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel