Data publicării:
7 aprilie, Ziua Mondială a Sănătății. Baciu, Wiener, Buicu, Achimaș-Cadariu, Azamfirei, declarații la DC News
Anual, pe 7 aprilie, marcăm Ziua Mondială a Sănătății. În fiecare an, această zi, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) își focusează atenția asupra unui subiect specific de sănătate care îi preocupă pe oamenii din întreaga lume. În 2021, tematica Zilei Mondiale a Sănătății este „Pentru o lume mai dreaptă și mai sănătoasă”.
DC News a vorbit cu mai mulți medici pentru a marca Ziua Mondială a Sănătății, 7 aprilie 2021.
Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății:
”Sunt sigur că fiecare om care pleacă din spital poartă în suflet imaginea medicilor și asistentelor care l-au îngrijit. Este un moment bun să le spunem un mare ”mulțumesc” pentru că au grijă de sănătatea noastră. Ei sunt eroii acestor vremuri și merită respectul nostru și admirația noastră!". Citiți continuarea AICI.
Medicul Patriciu Achimaș-Cadariu:
"M-aș gândi la trei elemente. În primul rând la lupta pentru a ne păstra fiecare dintre noi sănătatea și pentru a face chestia asta trebuie să începem cu o corectă informare. Deci primul meu gând este pentru un program de educație pentru sănătate, pe care, sigur, ar trebui să-l organizăm la nivel național, dar fiecare dintre noi suntem și responsabili pentru asta.
În al doilea rând, mă gândesc la pacienți. Evident, la toți cei care suferă de COVID-19, dar și de toate celelalte afecțiuni și la faptul că, în această perioadă a pandemiei, unii dintre ei au suferit foarte mult, și aici mă gândesc la cei cu boli cronice, oncologici, diabetici și la faptul că o lume corectă ar trebui să trateze toți pacienții în mod similar”. Citiți continuarea AICI.
Medicul Leonard Azamfirei, rectorul UMF Târgu-Mureș:
”În fiecare an, pe 7 aprilie, marcăm Ziua Mondială a Sănătății. Este un bun prilej pentru a medita asupra unei întrebări fundamentale: ce reprezintă pentru noi SĂNĂTATEA? Este condiția sine-qua-non pentru a ne bucura de compania celor dragi, pentru a munci și învăța, pentru a ne trăi în mod deplin viața. Criza generată de coronavirus ne-a învățat o lecție importantă.
Nu ne permitem luxul de o uita vreodată: sănătatea trebuie prețuită cât timp o avem. Și o vom prețui cu adevărat doar atunci când vom prioritiza investițiile în sănătate, când vom opri exodul cadrelor medicale (hemoragie care afectează dramatic zonele defavorizate) și când vom reuși să creștem încrederea românilor în actul medical. „Ocrotirea sănătății” nu trebuie să rămână un simplu deziderat constituțional, ci însăși baza pe care putem clădi o nouă realitate socială”. Citiți continuarea AICI.
Medicul Florin Buicu:
"O lume mai sănătoasă este un mesaj inspirat tot timpul, având în vedere că trăim într-o lume în care boala, sub toate formele ei, e la ordinea zilei şi în suflet, şi pe posturile de televiziune, şi în presă, şi în vieţile oamenilor. Partea cu "o lume mai dreaptă" face referire, cu siguranţă, la posibilitatea tuturor de a avea acces la servicii de sănătate".
Medicul Adrian Wiener:
”Mesajul de Ziua Mondială a Sănătăţii înseamnă să adresăm noi, ca decidenţi, toate tarele acestui sistem de sănătate din România. Mă refer la accesibilizarea lui, la creşterea calităţii actului medical, la creşterea respectului pentru pacienţi şi la aşezarea cu adevărat a pacientului nu atât în centrul sistemului, ci în centrul deciziilor celor care manageriază sistemul de sănătate”. Citiți continuarea AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News