7 ani și jumătate de închisoare pentru un bărbat care a dorit să îl asasineze pe premierul Spaniei
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Foto: Pexels
Foto: Pexels
Înalta Curte a Spaniei a condamnat un agent de securitate în vârstă de 65 de ani la o pedeapsă de şapte ani şi jumătate de închisoare.  

Condamnarea vine în urma unor discuţii, pe un chat WhatsApp de extremă dreapta în 2018, vizând asasinarea prim-ministrului Pedro Sanchez şi posesie ilegală de arme, relatează marţi Reuters.

Manuel Murillo Sanchez a fost condamnat la doi ani şi jumătate pentru tentativă de omor şi cinci ani pentru posesie de arme de foc, se arată într-un document al instanţei publicat marţi. I s-a interzis de asemenea să deţină arme de foc în următorii opt ani.



El poate ataca sentinţa.

Murillo s-a oferit să-l "vâneze" pe Sanchez ca pe "o căprioară şi să-i pună capul deasupra şemineului"



În august 2018, Murillo s-a oferit să-l "vâneze" pe Sanchez ca pe "o căprioară şi să-i pună capul deasupra şemineului", după ce guvernul spaniol a ordonat exhumarea corpului fostului dictator Francisco Franco dintr-un mausoleu al statului situat în afara Madridului.

Opinia publică spaniolă este încă divizată asupra Războiului Civil Spaniol din perioada 1936-1939



Chiar dacă dictatura lui Franco s-a încheiat odată cu moartea acestuia în 1975, opinia publică spaniolă este încă divizată asupra Războiului Civil Spaniol din perioada 1936-1939, care a sfâşiat familii şi comunităţi, precum şi în legătură cu moştenirea franchismului.

În ultimii 20 de ani, încercările guvernelor de stânga de a elimina rămăşiţele dictaturii au provocat furia grupurilor marginale de extremă dreapta nostalgice după acea epocă.

"Sunt un lunetist şi cu un foc precis Sanchez este terminat"



Pe chat-uri, Murillo a cerut de asemenea ajutor pentru organizarea unui atac şi s-a lăudat cu armele pe care le deţinea şi capacitatea sa de trăgător de elită. "Sunt un lunetist şi cu un foc precis Sanchez este terminat", a spus el.

Judecătorii au respins apărarea lui Murillo. Acesta a susţinut că era beat când a făcut acele comentarii



Judecătorii au respins apărarea lui Murillo, care a susţinut că era beat când a făcut acele comentarii. El a petrecut deja doi ani în arest preventiv între septembrie 2018 şi septembrie 2020, când a fost eliberat înaintea pronunţării sentinţei, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel