60 de zile pentru Băsescu! Avocatul Adrian Cuculis: Ce facem cu secretele pe care le mai are
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Facebook Traian Băsescu
Facebook Traian Băsescu
Fostul președinte Traian Băsescu are la dispoziție 60 de zile pentru a elibera vila de protocol, potrivit unei somații primite de la RAAPPS. Avocatul Adrian Cuculis a explicat ce se poate întâmpla dacă Traian Băsescu nu părăsește vila în 60 de zile.

Întrebat ce se poate întâmpla dacă nu se respectă acest termen, avocatul Adrian Cuculis a făcut câteva precizări.

„Este o procedură legală. Nu i-aș plânge de milă lui Băsescu că nu are unde să se mute. Sunt absolut convins că acolo îi plăcea lui. Dacă în 60 de zile, conform legii, nu eliberezi casa, atunci se merge pe procedura de evacuare clasică. Nu mai deții un titlu şi ești chemat în judecată. Ulterior, instanța de judecată îţi ordonă evacuarea imobilului şi un executor judecătoresc vine şi face o inventariere a lucrurilor”, a spus Adrian Cuculis. „Procedura este una foarte simplă”, a subliniat avocatul.

„Altele sunt lucrurile la care să ne gândim”, a continuat avocatul, precizând: „Ce facem cu secretele pe care le mai are? Mă uitasem acum vreo două zile că 100 de ani sunt protejate anumite secrete la care Băsescu a avut acces.”

„Procedural, dacă trec aceste 60 de zile, umilința pentru el este mult prea mare, cred ar fi în stare să vină şi din spital să evacueze locuinţa respectivă numai să nu se trezească cu o somație sau un executor pe la uşă”, a mai spus avocatul Adrian Cuculis la Antena 3. 

Amintim că Traian Băsescu are la dispoziție 60 de zile pentru a elibera vila de protocol, potrivit unei somații primite de la RAAPPS, se arată într-un răspuns transmis de Regia Autonome Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat, la solicitarea Mediafax.

„Persoanele beneficiare de prevederile Legii nr. 406/2001 îşi pierd drepturile acordate de la data rămânerii definitive a hotărârii prin care s-a constatat definitiv că a avut calitatea de lucrător al Securității sau de colaborator al acesteia și, în consecință, contractul de folosință a locuinței încetează. În aceste condiții, atât titularul, cât și membrii familiei acestuia au obligația de a elibera locuinţa în termen de 60 de zile de la încetare”, se arată în răspunsul RAAPPS.

Citește și: ANM: Norul de fum din zona Cernobîl se va deplasa spre sudul și estul Ucrainei și apoi spre Rusia

Citește și: România ar fi putut da lovitura pe piața icrelor negre

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel