Data actualizării:
Data publicării:

6 semne că nu beți suficientă apă. Cum să deveniți prieten cu apa

Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Freepik
FOTO: Freepik
Hidratarea este esențială pentru sănătate. Iată șase semne că nu beți suficientă apă.

Hidratarea este esențială pentru sănătate, fiind vitală pentru funcțiile de bază ale organismului, precum reglarea temperaturii corpului, a tensiunii arteriale, buna funcționare a celulei nervoase sau realizarea digestiei.

Astfel, un aport adecvat de lichide este esențial pentru a asigura funcționarea rinichilor, care ajută la eliminarea deșeurilor și a substanțelor nutritive în exces prin urină.

Este cunoscut faptul că fără mâncare un om sănătos poate rezista până la 40 de zile, în schimb fără apă rezistența este limitată de 3-4 zile, cu sechele majore asupra sănătății și chiar vieții.

Cum vin temperaturile caniculare, un aport adecvat de apă este mai mult decât necesar, tocmai pentru a combate deshidratarea.

Potrivit specialiștilor, cantitatea de lichide pe care trebuie să o consumăm zilnic poate varia în funcție de activitatea pe care o facem în timpul zilei, dar dacă ne referim strict la o cantitate, recomandarea este de 30-40 ml/kg corp.

6 semne că nu beți suficientă apă

Mulți sunt tentați să nu consume apă pentru că nu au senzația de sete sau pentru că nu le place apa simplă.

Iată care sunt cele șase semne că nu beți suficientă apă:

Respirația cu miros neplăcut

Apa este esențială pentru producția de salivă și ajută la clătirea bacteriilor. Dacă ai o bucă igienă orală, dar încă sunt probleme cu respirația, s-ar putea să nu bei suficientă apă.

Stări de oboseală

O hidratare insuficientă poate contribui la stări de oboseală și la lipsa de energie.

Pielea ternă

Un alt semn al deshidratării este dat de aspectul tern al pielii, precum și de mai multe probleme dermatologice, mai multe decât de obicei. O piele hidratată este o piele sănătoasă, cu un aspect tânăr.

Probleme digestive

Constipația și crampele abdominale pot fi un simptom al lipsei de hidratare.

Poftă de ”ceva dulce”

Deshidratarea împiedică organismul să își ia energia din rezervele de glucoză, ceea ce poate duce la o poftă de mâncăruri bogate în zahăr și carbohidrați.

Urinați rar

Prin procesul de urinare, organismul elimină deșeurile din organism, iar lipsa de hidratare duce la o urinarea rară, iar riscul major este cel al unui blocaj renal.

Pentru a vă împrieteni cu apa, adăugați în pahar un băț de scorțișoară, fructe sau castraveți. Astfel veți obține o apă cu gust, dar și nu minerale și vitamine.

Citește și: Care sunt beneficiile apei cu lămâie: 5 proprietăți principale

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel