6 români evacuaţi din Libia cu un avion trimis de guvernul bulgar
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Un avion al companiei Bulgaria Air, având la bord 110 bulgari şi 6 români evacuaţi din Libia, a aterizat miercuri dimineaţa, în jurul orei patru, pe aeroportul din Sofia, informază Financiarul. Avionul este primul din cele două trimise marţi în Libia de guvernul bulgar.

Potrivit datelor oficiale ale Ministerului bulgar al Afacerilor Externe, în Libia se află circa 500 de cetăţeni bulgari. Se presupune însă că numărul real este de trei ori mai mare, în condiţiile în care mulţi bulgari care lucrează în această ţară nu au contactat niciodată ambasada bulgară din Tripoli.

MAE bulgar i-a rugat pe toţi bulgarii care vor să fie evacuaţi să se prezinte pe aeroportul din Tripoli marţi la ora 12. În acelaşi timp, ministerul i-a sfătuit pe cei care se află în oraşul Bengazi şi în partea de est a ţării să nu încerce să ajungă la Tripoli, deoarece călătoria ar fi foarte periculoasă. Aceştia sunt sfătuiţi să rămână închişi în casele lor în condiţiile în care aeroportul local este distrus şi evacuarea lor pe calea aerului nu este posibilă.

Citeşte şi:

EXCLUSIV: Şase români părăsiţi în deşertul din Libia, fără acte şi în pericol de a pierde legătura cu familia

16 români evacuaţi din Libia au ajuns în Ucraina şi Polonia. Descriu scene din Infernul lui Dante

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel