6 obiceiuri de curățenie la care trebuie neaparat să renunți
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto ilustrativ. Imagine de 6581245 de la Pixabay
Foto ilustrativ. Imagine de 6581245 de la Pixabay
Te-ai gândit vreodată la cum ai putea să termini mai repede curățenia din casă? Sau cum să o menții? Ei bine, există câteva obiceiuri la care trebuie neaparat să renunți. 

Obiceiurile noastre zilnice ne pot împiedica să avem o locuință curată mereu sau, deseori, ne mai 'adaugă' un pic la timpul petrecut ulterior, pentru curățenie. Iată care sunt cele mai comune obiceiuri proaste de curățenie și de ce trebuie să renunți la ele imediat.

Nu întinzi prosoapele umede și perdeaua de duș

Dacă vrei să speli mai rar prosoapele și mucegaiul de pe suprafețele din baie, după fiecare duș, ar trebui să întinzi prosopul umed. Astfel, se va usca mai repede și eviți dezvoltarea bacteriilor sau mirosul neplăcut. Cu perdeaua de duș trebuie să faci același lucru.

Prea multă soluție de curățat

Folosești o cantitate mare de soluție de curățat? Asta nu înseamnă că vei face curățenie mai repede sau mai bine. Ba din contră, dacă nu clătești bine obiectul curățat, soluția rămâne pe material și mizeria se va lipi mai ușor și mai repede, scrie casa-gradina.ro.

Folosești ustensile murdare la curățenie

Vrei să ștergi praful cu o cârpă murdară? Mașina ta de spălat nu e curată, dar bagi hainele în ea și o pornești? Ai spălat mopul după ultima utilizare? Dacă nu ai grijă la astfel de aspecte, doar vei împrăștia mai multe bacterii și mizerie. Folosește întotdeauna instrumente curate atunci când vrei să scapi de murdăria din casă.

Umpli chiuveta cu vase

Dacă nu obișnuiești să speli vasele imediat după ce le folosești sau la maxim jumătate de oră după, ar trebui s-o faci. Altfel, vasele lăsate murdare în chiuvetă vor fi pline de bacterii și pot chiar să atragă insecte. Un simplu obicei te poate duce apoi la alte probleme.

Intri în casă încălțat, chiar și pentru câteva secunde

Când intri încălțat în casă, împrăștii bacterii și mizerie. Chiar și atunci când intri rapid în dormitor pentru că ți-ai uitat portofelul sau te duci în bucătărie să lași cumpărăturile. 

Ai hârtii prin toată casa

Facturi, contracte, proiecte, ziare, reviste... le găsești prin toată casa, deși ai stabilit un loc anume pentru fiecare. În acest caz, ar trebui să verifici o dată pe săptămână sau la două săptămâni ce trebuie păstrat și ce poți arunca / recicla.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel