Data publicării:

500 de pui de câine au fost ridicați de pe străzile Bucureștiului

Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Facebook @ ASPA
FOTO: Facebook @ ASPA
Aproximativ 500 de cățeluși au fost ridicați de pe străzile Capitalei în primele șapte luni ale anului, anunță ASPA.

A deține un animal de companie înseamnă o mare responsabilitate, atât pentru animalul de care ar trebui să aveți grijă, cât și pentru societatea în care trăim. Iar printre responsabilități, cu siguranță este și cea privind sterilizarea acestora, lucru pe care, din păcate foarte puțini îl conștientizează, uneori nici măcar atunci când apar, zi de zi, noi generații de câini, pe stradă.

Potrivit Autorității pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA), în primele șapte luni ale anului au fost ridicați de pe străzile Bucureștiului aproximativ 500 de pui.

”Aproximativ 500 de pui au fost ridicați de echipajele ASPA în doar primele 7 luni ale anului 2023 de pe străzile din București. Este unul dintre indicatorii că numărul de femele nesterilizate pe care unii cetățeni le dețin este mare, că aceștia aleg fie să le abandoneze împreună cu puii lor, fie să abandoneze doar puii acestora. Iar această situație se va repeta, femelele nesterilizate vor produce periodic pui.

O parte din puii abandonați nu supraviețuiesc, suferă de foame, de sete, se îmbolnăvesc, sunt expuși diferitelor pericole din mediul în care sunt abandonați.

Cei care supraviețuiesc și sunt găsiți, sunt duși în adăposturile ASPA unde sunt evaluați medical și urmează schema de deparazitări și vaccinuri. În momentul în care sunt perfect sănătoși, cățelușii sunt propuși spre adopție.

Din păcate, mulți pui devin adulți în adăpost și pierd șansa de a crește în cadrul unei familii.

Ne dorim ca toți cetățenii care dețin câini să fie informați, de aceea derulăm campanii de educare și conștientizare cu privire la obligațiile legale și susținem sterilizarea și microciparea gratuită pentru câinii de rasă comună”, au transmis reprezentanții ASPA într-o postare pe Facebook.

Citește și: Proiect de lege care elimină obligaţia de a steriliza câinii de rasă comună, dacă au stăpân. Principalul pericol. Din doi câini nesterilizaţi pot ieşi 67.000 de câini în şase ani

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel