UPDATE: 50 de persoane, blocate în telescaun la Vatra Dornei, la două săptămâni după un incident similar
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ
La două săptămâni după un incident similar, 50 de persoane au rămas blocate în telescaun, la Vatra Dornei.

UPDATE: Acţiunea de evacuare a turiştilor rămaşi blocaţi în telescaunul de la Vatra Dornei decurge foarte bine, a declarat duminică Petru Ariciuc de la Serviciul Salvamont Vatra Dornei.

"Cred că în maxim jumătate de oră putem raporta că toate persoanele sunt la sol. (...) Maxim la ora 19,00 toată lumea va fi dată jos", a precizat Ariciuc, într-o intervenţie telefonică la Digi 24.

Potrivit acestuia, s-a intervenit cu 7 echipe - de la Salvamont Vatra Dornei, Serviciul Judeţean Salvamont, Pompieri, Jandarmerie.

"S-a intervenit pe întreaga lungime a instalaţiei de transport pe cablu. Toată lumea este în regulă. (...) Operaţiunea a decurs foarte repede", a mai spus reprezentantul Salvamont Vatra Dornei.

Știrea inițială

Câteva zeci de persoane sunt blocate în telescaunul din staţiunea Vatra Dornei şi se intervine pentru recuperarea acestora, a informat, duminică, ISU Suceava. Potrivit sursei citate, la faţa locului intervin pompieri militari şi salvamontişti cu utilaje specifice pentru recuperarea celor aproximativ 50 de persoane, potrivit Agerpres.

Totodată, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava, Magda Hatnean, la acţiunea de salvare participă şi jandarmii din Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc. ISU Suceava precizează că a început procedura de coborâre a persoanelor din telescaun.

Nouă turiști au pățit la fel în 10 aprilie

Nouă turiști, între care și un copil, au rămas suspendați într-un telescaun care s-a stricat, în Vatra Dornei, în 10 aprilie.

Potrivit ISU Suceava, anunțul inițial viza persoane blocate în telescaunul din Vatra Dornei.

Au fost găsite nouă persoane, dintre care un copil.

„S-a început procedura de coborâre a acestora”, anunță sursa citată.

La fața locului se află și jandarmii montani din Vatra Dornei, scrie Mediafax.

Un copil a căzut din telescaun, în Poiana Brașov, în ianuarie 

Un copil a căzut din telescaun, în Poiana Brașov, la jumătatea lunii ianuarie. Dispeceratul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Brașov a fost sesizat prin apelul unic de urgență 112, cu privire la faptul că un copil s-ar fi precipitat de la înălțime, în timp ce se află într-un telescaun din Stațiunea Poiana Brașov, scrie realitateadebrasov.net. 

Copilul nu a fost grav rănit, astfel că a reușit să se ridice și să plece înainte de sosirea echipajului de salvare. Acesta a suferit un traumatism minor la un picior, a transmis reprezentantul Salvamont Brașov, Cătălin Petrescu, scrie Antena3.ro. Copil ar fi avut 6 ani și ar fi fost însoțit de o femeie cu un alt copil. Deocamdată nu se cunosc circumstanțele în care s-a produs incidentul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel