Data publicării:

Shopping în Belarus, o nouă ofertă turistică pentru ruşii care duc dorul brandurilor care au părăsit piaţa din Rusia (ATOR)

Autor: Ioana Dinu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Fotografie de la Ksenia Chernaya: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/fereastra-de-sticla-palarie-turism-calatorie-3951790/
Fotografie de la Ksenia Chernaya: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/fereastra-de-sticla-palarie-turism-calatorie-3951790/

Shoppingul în Belarus este o nouă ofertă turistică pentru ruşii care duc dorul brandurilor care au părăsit piaţa din Rusia.

Shopping în Belarus este o nouă ofertă turistică pentru cetăţenii ruşi care duc dorul brandurilor de renume care au părăsit Rusia, în urma sancţiunilor impuse de către Occident, anunţă Asociaţia Tour Operatorilor din Federaţia Rusă (ATOR).

Ruşii au început să meargă în excursii la cumpărături în Belarus, cumpărând produse de la mărci de renume care au părăsit Rusia. Excursiile de cumpărături în Belarus devin extrem de populare în rândul cetăţenilor ruşi, a mai precizat ATOR, explicând că în acest mod ruşii cumpără produsele companiilor care au părăsit Federaţia Rusă, în urma impunerii sancţiunilor occidentale.

Potrivit participanţilor la piaţă, turiştii ruşi interesaţi de această ofertă, cei care fac cumpărături, de regulă, merg la Minsk, în weekend, de vineri până duminică, şi în mare parte fac rezervări doar de camere de hotel. Ponderea acestor turişti este, potrivit diverşilor experţi, de la 10-15% până la 45% şi chiar mai mult. Unele dintre agenţiile de turism au de gând să lanseze deja excursii speciale de shopping.

Cu toate acestea, majoritatea ruşilor care călătoresc în Belarus încă preferă vacanţele în sanatorii şi staţiuni. În acelaşi timp, dacă înainte călătoriile în Belarus erau preferate de persoanele în vârstă, acum se înregistrează o creştere a cererii în rândul turiştilor, cu vârsta cuprinsă între 25-45 de ani, ceea ce creşte cererea pentru excursii cu vizitarea obiectivelor turistice şi excursii de weekend, conform Rador.

VEZI ȘI: Comandantul Flotei Rusiei din Marea Neagră, amiralul Igor Osipov, care se afla în această funcţie din 2019, a fost destituit joi de preşedintele rus Vladimir Putin, în urma exploziilor devastatoare de marţi de la baza aeriană din Novofiodorovka

Comandantul Flotei Rusiei din Marea Neagră, amiralul Igor Osipov, care se afla în această funcţie din 2019, a fost destituit joi de preşedintele rus Vladimir Putin, în urma exploziilor devastatoare de marţi de la baza aeriană din Novofiodorovka, unde staţiona Regimentul 43 de asalt naval - principala componentă aeriană de atac a Flotei ruse din Marea Neagră, anunţă vineri media ucrainene, citând canale Telegram proruse din Sevastopol, oraş-port din Crimeea anexată de Rusia în 2014.

Cel puţin opt avioane de luptă au fost distruse în urma deflagraţiilor, pe care Ministerul rus al Apărării le-a numit accidentale, în timp ce surse occidentale consideră că în spatele acestora ar putea fi forţe speciale ucrainene sau rezistenţa ucraineană din spatele frontului, potrivit publicaţiei Focus.

Conform jurnaliştilor ucraineni, amiralul Viktor Osipov, care se menţinuse în post chiar şi după scufundarea crucişătorului "Moskva", tot în urma atacurilor ucrainene, ar fi fost înlocuit de viceamiralul Viktor Sokolov (59 de ani).

În 2013, Sokolov a fost numit comandant adjunct al Flotei Nordului, din 2020 aflându-se la conducerea Academiei Navale 'Amiralul Kuzneţov'.

Nu există deocamdată vreun comentariu oficial din partea comandamentului Flotei ruse din Marea Neagră.

Exploziile de pe aerodromul militar Saki din peninsula Crimeea ocupată au slăbit semnificativ aviaţia navală a Flotei ruse din Marea Neagră, potrivit experţilor din serviciile britanice de informaţii, citaţi de dpa.

Cel puţin opt avioane au fost distruse sau avariate, indică vineri Ministerul britanic al Apărării în buletinul său zilnic despre frontul din Ucraina, în baza informaţiilor provenind de la serviciile sale secrete. Saki era folosit în primul rând ca bază pentru aeronavele flotei marinei ruse din Marea Neagră", se menţionează în comunicat.

Cauza exploziilor de marţi rămâne neclară, adaugă Ministerul britanic al Apărării, dar coloanele de fum în formă de ciupercă văzute în videoclipurile martorilor proveneau cel mai probabil din patru zone în care muniţia era stocată neprotejată.

Potrivit britanicilor, aerodromul în sine ar trebui să fie încă utilizabil în pofida pagubelor considerabile.

Cu toate acestea, este probabil ca Rusia să îşi ajusteze evaluarea securităţii Crimeii. Până acum, peninsula ucraineană, ocupată de Rusia din 2014, fusese cel mai probabil considerată zonă sigură în spatele frontului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel