Data publicării:

5 motive să adaugi oregano în dieta ta

Autor: Julia Pandi | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Oregano fi găsit proaspăt, uscat sau sub formă de ulei și se spune că toate au beneficii semnificative pentru sănătate. Deși este folosit de obicei în cantități mici, oregano conține câțiva nutrienți importanți. Doar o linguriță de oregano uscat poate satisface aproximativ 8% din necesarul zilnic de vitamina K. De la combaterea bacteriilor până la reducerea inflamației, studiile au descoperit câteva dintre beneficiile sale potențiale impresionante.

Oregano fi găsit proaspăt, uscat sau sub formă de ulei și se spune că toate au beneficii semnificative pentru sănătate. Deși este folosit de obicei în cantități mici, oregano conține câțiva nutrienți importanți. Doar o linguriță de oregano uscat poate satisface aproximativ 8% din necesarul zilnic de vitamina K. De la combaterea bacteriilor până la reducerea inflamației, studiile au descoperit câteva dintre beneficiile sale potențiale impresionante, conform Healthline.com.

Antioxidanți

Oregano este bogat în antioxidanți, care sunt compuși care ajută la combaterea daunelor provocate de radicalii liberi nocivi din organism.

Acumularea de radicali liberi a fost legată de boli cronice precum cancerul și bolile de inimă.

Mai multe studii pe eprubetă au descoperit că oregano și uleiul de oregano sunt bogate în antioxidanți.

Uleiul esențial de oregano este deosebit de bogat în carvacrol și timol, doi antioxidanți care pot ajuta la prevenirea deteriorarii celulelor cauzate de radicalii liberi.


În combinație cu alte alimente bogate în antioxidanți, cum ar fi fructele și legumele, oregano ar putea oferi o doză consistentă de antioxidanți care vă pot ajuta să vă îmbunătățiți sănătatea.

Poate ajuta la combaterea bacteriilor


Oregano conține anumiți compuși care au proprietăți antibacteriene puternice.

Un studiu pe eprubetă a arătat că uleiul esențial de oregano a ajutat la blocarea creșterii Escherichia coli și Pseudomonas aeruginosa, două tulpini de bacterii care pot provoca infecții.

Un alt studiu pe eprubetă a constatat că oregano a fost eficient împotriva a 23 de specii de bacterii.

Poate ajuta la reducerea infecțiilor virale


Pe lângă combaterea bacteriilor, unele studii pe eprubetă au descoperit că oregano și componentele sale pot proteja și împotriva unor viruși.

În special, carvacrolul și timolul sunt doi compuși din oregano care au fost asociați cu proprietăți antivirale.

Ar putea reduce inflamația


Inflamația este un răspuns imun normal care apare ca urmare a unei boli sau răni.

Cu toate acestea, se crede că inflamația cronică contribuie la dezvoltarea unor boli precum bolile de inimă, diabetul și afecțiunile autoimune.

Oregano este bogat în antioxidanți, care pot ajuta la neutralizarea radicalilor liberi și la reducerea inflamației.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel