5 lucruri pe care să nu le faci niciodată în avion
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Sunt câteva lucruri pe care nu trebuie să le faceți când vă aflați în avion.

Mulți pasageri au tendința de a se simți în avion ca și acasă. De la descălțatul pantofilor până la sandvişurile cu sos de usturoi aduse de acasă, însoțitorii de bord spun că au văzut tot ce ți-ar putea trece prin cap.

Pentru a face experiența plăcută pentru toți cei aflați la bord, Sara Nelson, președinte al Asociației însoțitorilor de zbor, a împărtășit sfaturile sale publicației Today, dezvăluind cinci lucruri pe care însoțitorii de bord nu și-ar dori să le facă pasagerii.

Fiți amabili cu echipajul!

„Însoțitorii de zbor știu o mulțime de lucruri, dar nu suntem cititori de gânduri”, a explicat Nelson.

Atunci când însoțitorul de bord merge pe culoar pentru a vă lua comanda de băutură, încercați să fiți cât mai specific posibil pentru a le ușura  misiunea. Dacă vrei o cafea, menționează dacă o vrei neagră, cu lapte și zahăr.

„Dar în mod special, scoate-ți căștile pentru un minut și fii atent”, a adăugat ea.

La urma urmei, ultimul lucru pe care și-l dorește însoțitorul de bord este să îți atragă atenția în timp ce ești captivat de alte lucruri. Și, în plus, fii amabil cu echipajul, nu te costă nimic.

Nu vă faceţi comozi în avion ca în propriul living

Sara Nelson îi roagă pe pasageri să nu se descalțe în timpul zborului. „Acest lucru se întâmplă tot timpul”, spune femeia.

Poate părea o recomandare deplasată, dar Nelson a explicat de ce acest obicei murdar poate crea probleme.

„Creează un conflict incredibil, este groaznic, poate emana un miros neplăcut și, de asemenea, te pui și pe tine într-o situație jenantă”, a spus ea.

Nu ocupați complet cotiera dacă nu vă aflați pe scaunul din mijloc!

Este  greu să găsești pe cineva care preferă de fapt scaunul din mijloc, dar toți am rămas blocați acolo la un moment dat. Când te trezești pe scaunul de lângă culoar ori pe cel de la ferestră, Nelson recomandă să fii atent la pasagerul din mijloc.

„Persoana de la ferestră are spațiu și are, de asemenea, o cotieră, iar persoana de lângă culoar – dacă nu există un cărucior de băuturi acolo se poate ridica,” a explicat ea.

Potrivit lui Nelson, studiile arată că 4 din 5 persoane cred că persoana din mijloc ar trebui să primească o cotieră.

Nu desfaceți centura de siguranță! 

Indiferent dacă îți plac sau nu, centurile de siguranță sunt acolo pentru a te proteja, iar Nelson recomandă să le ții tot timpul, chiar dacă lumina centurii de siguranță este aprinsă sau stinsă.

„Piloții fac o treabă foarte bună încercând să ne avertizeze când vin turbulențe, dar uneori apar fără niciun avertisment”, a spus ea.

Nelson a citat două zboruri recente în care pasagerii au fost răniți în timpul unor turbulențe. Unul a implicat un zbor Hawaiian Airlines în care 36 de persoane au fost rănite, inclusiv cu răni grave, în timp ce se aflau în drum spre Honolulu.

Nu aduceți mâncare cu miros deranjant!

În cele din urmă, Nelson a împărtășit o bună practică care se aplică și în cazul biroului: nu aduceți mâncare cu miros strident în avion.

„Nu vă aduceți salată de ouă sau ton”, a spus ea. „Suntem într-un mediu închis, cu aer recirculat. Acesta nu este un loc bun pentru a fi viciat”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel