Data actualizării:
Data publicării:

5 hectare de pădure au fost afectate de incendiu în Mureș

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Pexels - https://www.pexels.com/
Sursă foto: Pexels - https://www.pexels.com/
Potrivit unui comunicat de presă emis de ISU Mureş, 5 hectare de pădure au fost afectate de un incendiu forestier în zona Lăpuşna-Ibăneşti.

Sâmbătă, ISU Mureș a transmis că au trecut mai bine de 12 ore de când pompierii militari încearcă din greu să localizeze și să stingă un incendiu de fond forestier care a izbucnit în zona Lăpuşna-Ibăneşti. Potrivit sursei citate, terenul este unul greu accesibil. 

'În teren s-au deplasat forţe şi mijloace din cadrul Detaşamentului de Pompieri Reghin, precum şi forţe şi mijloace din cadrul Direcţiei Silvice Mureş, Salvamont Mureş şi SVSU Ibăneşti. La sosirea forţelor de intervenţie, incendiul se manifesta cu flacără, la nivelul unei păduri, pe aproximativ 5 ha, echipajele acţionând pe un teren greu accesibil, versanţii fiind extrem de abrupţi (...).

În teren s-a deplasat şi personalul din cadrul grupei operative, iar intervenţia pe timpul nopţii a fost condusă în teren de adjunctul inspectorului şef, maior Sorin Ciungan. Acţiunea de stingere este în dinamică', a transmis ISU Mureş, prin intermediul unui comunicat de presă.

ISU Mureş a mai informat că acțiunea echipei de pompieri s-a axat, în special, pe stabilirea unei linii de apărare pentru a împiedica răspândirea incendiului, potrivit Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel