5 cele mai scumpe orașe în care să trăiești
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Marinas
WhatsApp
Zurich este cel mai scump oraș din Europa de Vest, dar nici Parisul nu este departe.

The Economist Intelligence Unit a lansat marți raportul său anual referitor la costul de viață, care analizează cele scumpe și cele mai ieftine orașe din lume luând în calcul factori precum prețurile produselor alimentare, prețul combustibilului și salariile.

Orașele sunt clasificate prin comparație cu New York City, scrie The Independent.

5. Oslo, Norvegia - capitala Norvegiei are reputația de a fi costisitoare, iar clasamentul EIU confirmă acest lucru. Ea a marcat 99 pe indicele WCOL, și a urcat două locuri față de 2016.

4. Copenhaga, Danemarca – această poziție a orașului Copenhaga pe această listă se datorează în mare măsură „prețurilor mari ale transportului în comun și cele de îngrijire personală”, potrivit EIU.

3. Paris, Franța - „Capitala franceză rămâne structural extrem de costisitoare pentru a trăi acolo, cu doar alcoolul și tutunul oferind valoare banilor în comparație cu alte orașe europene”, arată raportul EIU.

4. Geneva, Elveția - Al doilea cel mai scump oraș din Europa de Vest este, de asemenea, al doilea cel mai scump din Elveția. Cu toate acestea, în 2017, prețurile mai multor produse au scăzut.

1. Zurich, Elveția - Zurich rămâne cel mai scump oraș din Europa pentru încă un an, conform EIU, care constată că „costul relativ de trai a scăzut ușor”.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel