5 ceaiuri pentru anxietate și stres. Unele pot fi consumate și de copii
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Freepik @oxanadenezhkina
FOTO: Freepik @oxanadenezhkina
Iată care sunt cele mai bune cinci ceaiuri care vă ajută să gestionați anxietatea și stresul. Unele pot fi consumate și de către copii.

Ceaiurile și infuziile de plante sunt o soluție pentru a ne relaxa după o zi grea, de a scăpa de stresul și anxietatea care vin ”la pachet” cu un stil de viață agitat.

Cele mai bune ceaiuri pentru anxietatea și stres

Ceaiul de mentă 

Frunzele de mentă conțin mai multe uleiuri esențiale care se eliberează atunci când sunt puse la infuzat în apă fierbinte, inclusiv mentol, menton și limonen.

Ceaiul de mentă nu conține cofeină, ceea ce îl face potrivit la orice oră, chiar și pentru copii. În plus, conținutul de mentol este benefic și pentru căile nazale, făcând respirația mult mai ușoară.

În amestec cu ceai negru, consumat dimineața, ceaiul de mentă este o opțiune perfectă.

Ceaiul de mușețel

Mușețelul este bine cunoscut pentru proprietățile sale relaxante și face o ceașcă de ceai liniștitoare și aromată, perfectă pentru orice moment al zilei.

Ceaiul de levănțică

Levănțica este o altă plantă despre care s-a demonstrat că ameliorează stresul și promovează relaxarea, ceea ce o face un adaos liniștitor la multe dintre ceaiurile și infuziile de plante.

Amestecat cu ceaiul negru, uleiul de bergamotă, ceaiul de levănțică oferă o ceașcă ”florală” cu o notă de condimente, perfectă pentru un ceai de după-amiază.

FOTO: Freepik @stockking

Matcha

Majoritatea ceaiurilor făcute din planta Camellia sinensis conțin o anumită cantitate de L-teanină, un aminoacid unic care favorizează relaxarea și ameliorarea stresului.

Combinația de cofeină și L-teanină este cunoscută pentru că produce o stare de calm, meditativă și ceea ce pasionații de matcha numesc adesea o stare de înălțare corporală.

Ceaiul de trandafir

Folosite de secole în orice, de la apa de trandafiri la uleiuri esențiale, petalele de trandafir s-au dovedit a avea un puternic efect relaxant.

Petale de trandafir, în amestec cu hibiscus, coajă de lămâie, măceșe și bucăți de măr duc la obținerea unui ceai dulce și acrișor, perfect pentru a te relaxa la sfârșitul zilei, scrie Artful Tea.

Citește și: 7 beneficii surprinzătoare ale ceaiului de scorțișoară

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel