49,9 grade Celsius în Delhi, India. Nici nu a început oficial vara
Data publicării:
Autor: Mihai Preda
WhatsApp
Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels
Temperaturile în Delhi au urcat la un record de 49,9°C (121,8°F), în timp ce autoritățile au avertizat asupra lipsei de apă în capitala Indiei.

Departamentul Meteorologic din India (IMD), care a raportat „condiții severe de caniculă”, a înregistrat temperaturile marți la două stații suburbane din Delhi, Narela și Mungeshpur. Biroul meteorologic a spus că temperaturile au fost cu nouă grade mai mari decât cele așteptate, scrie The Guardian.

IMD a avertizat asupra impactului căldurii asupra sănătății, în special pentru sugari, persoane în vârstă și cei cu boli cronice. India nu este străină de temperaturile toride de vară.

Meteorologii au prezis temperaturi similare miercuri pentru orașul cu peste 30 de milioane de locuitori, emițând o avertizare de cod roșu pentru ca oamenii să fie atenți. În mai 2022, părți din Delhi au atins 49,2°C.

Ani de cercetări științifice au arătat că schimbările climatice determină valurile de căldură să devină mai lungi, mai frecvente și mai intense.

Autoritățile din New Delhi au avertizat asupra riscului de lipsă de apă pe măsură ce capitala se sufocă de căldură. Ministrul apei, Atishi Marlena, a apelat la „responsabilitate colectivă” pentru a opri risipa de apă, a raportat miercuri ziarul Times of India.

„Pentru a aborda problema deficitului de apă, am luat o serie de măsuri, cum ar fi reducerea furnizării de apă de două ori pe zi la o dată pe zi în multe zone,” a spus Atishi, a raportat Indian Express.

„Apa astfel economisită va fi raționalizată și furnizată zonelor deficitare în apă, unde furnizarea durează doar 15 până la 20 de minute pe zi,” a adăugat ea.

Mulți dau vina pe temperaturile toride pe vânturile arzătoare din statul Rajasthan, unde marți temperaturile au fost cele mai ridicate din țară, ajungând la 50,5°C.

Regiunea deșertică Phalodi din Rajasthan deține recordul absolut de căldură al țării, atingând 51°C în 2016.

În același timp, statul Bengalul de Vest și statul nord-estic Mizoram au fost lovite de vijelii și ploi torențiale din cicloul Remal, care a lovit India și Bangladeshul duminică, ucigând peste 38 de persoane.

Departamentul Meteorologic din Bangladesh a spus că ciclonul a fost „unul dintre cele mai lungi din istoria țării”, dând vina pe schimbările climatice pentru această schimbare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel