Exercițiu militar la Tulcea. Sunt testate sistemele de supraveghere a spațiului aerian
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Un amplu exercițiu militar cu termen scurt de notificare se desfășoară în județul Tulcea. Se testează tehnici și mijloace de supraveghere a spațiului aerian național.

Sub coordonarea Comandamentului Forțelor Întrunite, aproximativ 40 de militari din Forțele Terestre, Forțele Aeriene și Forțele Navale desfășoară, începând de joi, 18 aprilie, un exercițiu întrunit cu termen scurt de notificare, în raioane din județul Tulcea, informează MApN.

Militarii vor disloca în zonele planificate pentru desfășurarea activităților de instruire aproximativ 15 mijloace tehnice, inclusiv sisteme de supraveghere și apărare antiaeriană.

Exercițiul are ca scop verificarea timpilor de reacție și a capacității acționale în situații de criză, precum și antrenarea în procedurile de supraveghere a spațiului aerian național.

Astfel de exerciții au mai avut loc și în lunile trecute, inclusiv anul trecut, atunci când MApN s-a lansat în exercițiul militar „Sea Breeze” desfășurat timp de șapte zile în apele teritoriale românești, inclusiv pe brațul Chilia, la doar câteva sute de metri de Chilia Nouă, unde portul fusese bombardat de ruși.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel