Data actualizării:
Data publicării:

4 sfaturi alimentare pentru cei care lucrează în schimbul de noapte

Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Freepik
FOTO: Freepik
Patru sfaturi alimentare pentru persoanele care lucrează în turele de noapte.

O cincime din populația activă lucrează în ture, iar munca în turele de noapte poate avea un impact major asupra ceasului biologic, dar și asupra sănătății.

Mai mult, pentru mulți este o adevărată provocare, mai ales în ceea ce privește partea alimentară, știut fiind faptul că mâncatul după ora 18 poate să ducă la creșteri în greutate.

4 sfaturi pentru a vă menține energia în timpul nopții de lucru

Rămâneți hidratat

A vă menține hidratat este vital pentru reglarea temperaturii corpului, lubrifierea articulațiilor, eliminarea deșeurilor din organism și prevenirea constipației. În plus, menținerea unei hidratări adecvate vă ajută să rămâneți treaz în timpul turei, în timp ce chiar și o simplă deshidratare poate avea un impact negativ asupra concentrării, vigilenței și memoriei pe termen scurt.

Din nefericire, mulți lucrători în schimburi apelează la cofeină pentru efectele sale stimulatoare pentru a ocoli somnolența. Prea multă cofeină poate perturba hidratarea, precum și afecta somnul.

Ideile de mese pentru schimbul de noapte încep cu sincronizarea

Când să mănânci poate fi una dintre cele mai mari dileme atunci când faci muncă în ture. Factori precum viața de acasă chiar înainte de muncă, responsabilitățile de la locul de muncă și nivelul de foame, toate acestea au un impact asupra alegerilor tale alimentare.

Experții sugerează să mâncați o masă echilibrată înainte de a ajunge la serviciu sau în termen de 2-3 ore de la începerea turei.

Aceasta vă va oferi o bază solidă pentru a vă ajuta să treceți peste noapte. Asigurați-vă că această masă include câteva proteine slabe și fibre alimentare. Proteinele și fibrele vă ajută să rămâneți sătul și previn vizitele nocturne la automatul de mâncare.

Evitați să mâncați ca activitate

Fie că lucrăm noaptea sau nu, mulți dintre noi apelează la mâncare din plictiseală sau în speranța de a găsi rapid energie. În funcție de sarcinile solicitate în timpul turei, este posibil să apelați la mâncare din aceste motive. Fiți atenți la obiceiurile dvs. și la ceea ce vă îndeamnă să luați o gustare.

Susțineți o digestie sănătoasă prin încorporarea acestor idei de alimente pentru schimbul de noapte

Privarea de somn duce adesea la pofte de alimente bogate în grăsimi și zahăr. Cu toate acestea, alimentele grase, cum ar fi puiul prăjit, pizza și cartofii prăjiți, sunt mai dificil de digerat și duc la indigestie.

În locul alimentelor grase, alegeți porții mici de alimente slabe, bogate în proteine: pui fără piele, mezeluri, produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi și smoothie-uri. Includeți, de asemenea, legume, fructe, cereale integrale și nuci, notează My Net Diary.

Citește și: Alimentele care ajută la arderea grăsimilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel