Data actualizării:
Data publicării:

4 semne clare că relația voastră s-a încheiat

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
FOTO: Freepik @Drazen Zigic
FOTO: Freepik @Drazen Zigic

Care sunt cele patru semne care indică încheierea unei relații, chiar și una de lungă durată.

A fi îndrăgostit poate să fie unul dintre cele mai plăcute sentimente, iar o relație poate fi plină de entuziasm, precum și de dorința de a îmbătrâni împreună.

O relație de succes se construiește pe respect, încredere, lucruri și vise comune, însă, pe măsură ce trece timpul, este posibil să începeți să simțiți nesiguranță cu privire la partenerul dvs, mai ales că tentațiile sunt cu totul altele față de generațiile trecute.

Astfel, este posibil să fi ajuns la un punct în care să nu mai fiți conectați la fel ca la început, ba chiar și lucrurile care țin de personalitatea partenerului ar putea să vă deranjeze și să nu mai vedeți viitoru comun pe care vi l-ați creionat împreună.

4 semne clare că relația s-a încheiat

Atunci când vă aflați la o răscruce de drumuri în relația voastră, poate fi dificil să luați o decizie.

Pe de o parte, știți că dragostea necesită o muncă grea, așa că vrei să salvezi un lucru bun dacă îl ai.

Pe de altă parte, nu vrei ca negarea să te împingă mai departe într-o relație care nu te face fericită.

Potrivit specialiștilor, există patru semne clare care indică faptul că relația este încheiată, în ciuda faptului că v-ați dori ca aceasta să continue.

Acestea includ:

Lipsa de intimitate fizică

Dacă unul dintre voi caută intimitate sexuală, iar celălalt răspunde în mod constant cu scuze că este obosit, iritat, stresat, deconectat sau că nu are chef, acest lucru ar putea indica probleme de fond în relația voastră.

Nu există reguli stricte pentru frecvența sexuală și este normal să vă confruntați ocazional cu perioade de ”secetă”.

Dacă nu căutați în mod activ aceste tipuri de momente de conectare, poate însemna că nu-l mai vedeți ca pe cineva care vă poate aduce bucurie și împlinire.

Poate că ei sunt mai degrabă cel mai bun prieten, un membru al familiei, un coleg de cameră, un coleg de echipă, un coleg de serviciu sau o obligație.

Probleme legate de rezolvarea ”problemelor”

În relațiile de lungă durată, este obișnuit să existe mici certuri, discuții în contradictoriu, cu privire la cine ce are de făcut în casă, precum spălatul vaselor, dusul gunoiului sau alte astfel de mărunțișuri. Chiar și atunci când vă certați despre ceva diferit, altceva decât chestiunile domestice, cearta se întoarce inevitabil la aceeași problemă de bază. Faptul că nu reușești să treci peste această ceartă centrală poate duce la resentimente, epuizare și suprimare.

Sentimentul de singurătate în doi

Dacă te trezești că îți dorești să faci lucruri singur sau că ai fantezii cu momente în care ei nu vor mai fi prin preajmă pentru ca tu să poți participa la activitățile care îți plac, aceasta este o invitație la o pauză și la o reflecție mai profundă. 

Atunci când ești într-o relație prosperă, vei dori să faci unele dintre lucrurile tale singure cu partenerul tău.

Instinctul care spune că totul e sfârșit

Mintea noastră subconștientă controlează 95% din viața noastră, ceea ce înseamnă că majoritatea deciziilor, acțiunilor, emoțiilor și comportamentelor noastre sunt influențate dincolo de conștiința noastră.

Aceste semnale imperceptibile sunt captate de conexiunea dintre mintea noastră și corp, înregistrându-se ca un instinct care ne spune că ceva nu este în regulă, notează Very Well Mind.

În acest caz, dacă simți că într-adevăr ceva nu este în regulă, iar primele semne indică o răcire a relației, cel mai bine este ca fiecare să facă un pas în spate și să accepte că asta a fost tot.

Citește și: "Eu aveam 18 ani jumate, el 37". Dana Rogoz, 19 ani de relație cu soțul ei: "Multe alte "amănunte" au contat mai mult decât diferența de vârstă"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel