4.000 de substanțe folosite la realizarea tatuajelor, interzise de UE. Dermatologul Pavelina Andrei explică riscurile
Autor: Andrei Itu | Publicat pe: 01 feb 2022, 22:34
WhatsApp
4.000 de substanțe folosite la realizarea tatuajelor, interzise de UE. Dermatologul Pavelina Andrei explică riscurile / Foto ilustrativ PEXELS
Dr. Pavelina Andrei, medic specialist în dermatologie și doctor în științe medicale, a explicat pentru Spectacola care sunt riscurile la care se expun cei care își doresc un tatuaj. 

Uniunea Europeană a interzis peste 4.000 de substanțe chimice folosite la realizarea tatuajelor. Printre aceste substanțe se numără și alcoolul izopropanol, întâlnit adesea în cerneala folosită în saloanele de tatuaje din Europa. 


Într-un interviu pentru Spectacola, Dr. Pavelina Andrei, medic specialist în dermatologie și doctor în științe medicale, a explicat care sunt riscurile la care se expun cei care aleg să își facă un tatuaj


'Ele exprimă frumosul pe care noi vrem să îl arătăm. Prin urmare, este un lucru prin care multe persoane se regăsesc și atunci, ca să nu renunțăm la acel beneficiu de moment, e bine ca substanțele folosite în cerneala respectivă, care se injectează subcutanat să fie testată în prealabil în prezența unui medic dermatolog sau alergolog sau de către pacientul respectiv, în cabinetul de dermatologie sau alergologie, tocmai pentru a evita riscurile care pot apărea pe termen scurt.', a declarat Dr. Pavelina Andrei.

Care sunt riscurile care pot apărea pe termen lung, dar și ce conțin culorile folosite la tatuaje, citiți pe Spectacola!

G Ad:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro