36 de cetăţeni străini opriţi din drumul ilegal către Spaţiul Schengen
Autor: Alexandru Ichim | Publicat pe: 03 Martie, 11:34
Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II - judeţul Arad au depistat treizeci şi şase de cetăţeni străini, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pe jos, respectiv ascunşi în automarfare.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au efectuat controlul amănunţit asupra a două ansambluri rutiere, conduse de un cetăţean român şi unul turc. Şoferii transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, utilaje industriale, respectiv cosmetice, pentru societăţi din Germania şi Franţa.

Cu ocazia efectuării controlului, în interiorul compartimentelor de marfă, au fost descoperiţi ascunşi opt cetăţeni străini.

În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan şi Siria, cu vârste cuprinse între 20 şi 32 de ani.

Grupuri de migranți De asemenea, în ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac au depistat mai multe grupuri, formate, în total, din douăzeci şi opt de cetăţeni străini, care se aflau în apropierea liniei de frontieră, cu intenţia de a trece fraudulos graniţa ţării. Persoanele au fost conduse la sediul instituţiei pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor s-a stabilit că sunt cetăţeni din Maroc, Eritreea, Etiopia, Afganistan, Siria, Comore, Togo, Irak, Iran şi Tunisia, cu vârste cuprinse între 11 şi 37 de ani.

În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro