Contraatacul lui Băsescu
Data publicării:
Autor: bchirieac, Bogdan Chirieac
WhatsApp
bogdan-chirieac
bogdan-chirieac

Traian Băsescu a intrat într-o nouă etapă a domniei sale asupra României: dl Băsescu a trecut la contraatac. Și asta la numai un an de la referendumul care l-a demis din funcția de președinte.

Acum un an de zile, Traian Băsescu se victimiza: sunt singur în ușa garajului, lupt pentru democrație și împotriva loviturii de stat, cei care n-au venit la vot sunt, de fapt, fanii mei etc. După ce a obținut reașezarea pe scaunul de la Cotroceni, chiar dacă nu mai era președinte, ci guvernator, dl Băsescu a intrat în campanie electorală, încercând să ne spună cât de mult rău au făcut românilor cei care, de fapt, votând împotriva sa, au votat pentru scoaterea României din UE și orientarea sa spre CSI.

În primavară, dl Băsescu părea că plutește pe aripile coabitării: ce treabă bună face Guvernul, ce băiat bun e Victor Ponta, dacă ar fi știut îl punea mai de mult premier.

Situația economică dificilă și faptul că, atât Victor Ponta, cât și Crin Antonescu, au părăsit terenul de joc pentru a merge în vacanță, departe de România, i-a permis lui Traian Băsescu să înceapă contraatacul. Brusc, fără nicio legătură cu realitatea, de vină pentru eșecul privatizării CFR Marfă este Ponta, eșecul pentru autostrada unde PDL a furat/pierdut banii e Ponta, de vină pentru lipsa banilor europeni e Ponta. Ideea pe care o inoculează dl Băsescu este simplă și percutantă: “Nici ăia dinainte n-au fost străluciți, dar ăștia de acum nu fac chiar nimic”. Traian Băsescu știe că, în tehnica manipulării maselor, adevărul contează prea puțin, contează când și cum afirmi un lucru. Iar dl Băsescu s-a priceput să valorizeze în interes propriu vacanța și, mai ales, tăcerea lui Victor Ponta în timpul “concediului cu bona”de la Miami, de-o manieră comparabilă cu felul în care USL a valorificat vita Kobe și unguentul pentru Mihai Răzvan Ungureanu.

Dl Băsescu revine, în opinia mea - așa cum anticipam cu câteva luni în urmă, văzând prestația Guvernului - în fruntea jocului politic. Este ceea ce el știe să facă foarte bine: un joc steril, prin care-și elimină adversarii politici, fie că e vorba de persoane, de partide, de sindicate sau de trusturi de televiziune, în care câștigă bătălii în urma cărora nu urmează pacea, ci alte bătălii, și alte bătălii… La sfârșit, România va trage linie și va rămâne ceea ce este și acum: un câmp de luptă pentru războaiele d-lui Băsescu, ultima țară din UE la toate capitolele de dezvoltare, o țară cu un viitor incert. O Românie cu o Putere îndestulată și plecată la odihnă departe de țară, cu Opoziția inexistentă și cu Traian Băsescu în bustul gol, la butoane, pe o navă care pare că nu mai are nicio direcție.

   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel