3500 de locuri în tabere pentru studenții cu rezultate bune
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Unsplash, Luke Porter
Foto: Unsplash, Luke Porter
Ministrul Familiei, Gabriela Firea, anunţă organizarea de tabere studențești gratuite pentru 3.500 de studenți cu rezultate școlare foarte bune.

”Organizăm tabere studențești, gratuite, în acest an! Nu renunțăm la acest proiect, chiar dacă financiar ne-am fi dorit să putem susține mai multe locuri. Cred că ar trebui să vedem cu toții imaginea de ansamblu: trecem printr-o criză energetică și geopolitică unde sunt consumate foarte multe resurse financiare. În plus, încă nu ne-a anunțat nimeni că s-a încheiat pandemia, virusul este încă printre noi, chiar dacă suntem într-o perioadă de relaxare”, a transmis ministrul pe pagina sa de Facebook.

Gabriela Firea anunţă că „asigură cazarea şi masa pentru 3.500 de studenţi (mai multe ca anii trecuţi) cu rezultate bune la învăţătură, la activităţi sportive şi culturale sau tineri cu o situaţie socială mai dificilă”. „Am cerut suplimentarea cu peste jumătate a numărului anunţat iniţial. Este deja o creştere faţă de anul trecut. Dar e greu să ajungem la cifrele dinainte de pandemie. Ştiu cât de importante sunt aceste tabere pentru studenţii cu rezultate şcolare foarte bune, după un an de şcoală în care s-au concentrat pe carte. E ca o recompensă din partea statului pentru tot acest efort. Aşa că, este nedrept că unele organizaţii compară numărul locurilor din tabere cu totalul studenţilor din România. La fel de nedrept este să mi se pună în faţă promisiuni pe care nu le-am făcut! ”, completează ministrul Familiei. Gabriela Firea îi asigură pe reprezentanţii organizaţiilor studenţeşti că „a primit solicitările şi recomandările lor”. Deja am suplimentat locurile, în condiţiile economice pe care le vedem cu toţii. Suntem deschişi discuţiilor cât timp proiectul se află în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse. I-aş ruga pe studenţi să fie rezonabili şi sper să nu fiu înţeleasă greşit. Nici nu mi-aş dori politizarea acestui subiect. I-am susţinut mereu, chiar şi când alte forţe politice le-au tăiat, de exemplu, biletele gratuite la călătoria cu trenul”, mai spune Firea. "I-aș ruga pe studenți să fie rezonabili și sper să nu fiu înțeleasă greșit. Nici nu mi-aș dori politizarea acestui subiect. I-am susținut mereu, chiar și când alte forțe politice le-au tăiat, de exemplu, biletele gratuite la călătoria cu trenul", își încheie Firea postarea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel