
Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a dat publicităţii primele date referitoare la rezultatele testelor pentru detectarea Covid-19, duminică, cu ocazia debutului perioadei Jocurilor Olimpice de la Beijing (4-20 februarie) şi intrarea oficială în vigoare a sistemului cu circuit închis, relatează Agerpres.
Astfel, în urma celor 2.586 de teste realizate pe aeroportul internaţional din capitala Chinei au fost depistate 39 de cazuri pozitive.
De asemenea, în sistemul cu circuit închis - "bula" sanitară rezervată participanţilor la competiţie - au fost realizate în total 336.421 de teste, fiind confirmate 33 de cazuri pozitive, subliniază CIO într-un comunicat.
Beijing-2022, Jocuri cu circuit închis
Toate persoanele infectare au fost plasate rapid în izolare, iar toţi cei cu care au intrat în contact au fost identificaţi, conform măsurilor comunicate antrenor de responsabilii comitetului Beijing-2022.
Acest lucru "demonstrează că sistemul pus în aplicare funcţionează bine, protejându-i pe participanţii la Jocuri, în interiorul sistemului cu circuit închis, şi populaţia chineză, în afara acestuia", conform forului olimpic mondial.
Pe lângă testele realizate înaintea plecării din ţara lor şi la sosirea la Beijing, toţi participanţii la JO 2022 sunt supuşi unor teste PCR zilnice, efectuate de personalul medical prezent la locurile de cazare, în special în Satele Olimpice şi la siturile competiţiilor.
Un test pozitiv poate fi anulat de alte două negative
Din precauţie, persoanele care primesc un rezultat pozitiv în urma testului efectuat pe aeroport, urmat de un test de confirmare negativ, trebuie să primească un alt rezultat negativ al unui test suplimentar, înainte de a intra în sistemul cu circuit închis, menţionează CIO.
Întrecerile din cadrul JO 2022 se vor desfăşura exclusiv în "bula" olimpică, unde sportivi şi echipele acestor vor dormi, vor mânca, se vor antrena, vor călători şi vor concura în facilităţile şi cu mijloacele puse la dispoziţie de organizatori.
Publicul larg nu va putea pătrunde pe arene, contrar deciziei iniţiale, iar în tribune vor putea fi prezente doar grupuri selectate de invitaţi, în scopul de a se încerca prevenirea răspândirii coronavirusului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Doi ani posibili pentru marele cutremur care ar lovi România, conform lui Mărmureanu
- Ce spunea Orianda Donca, soția lui Călin Donca: Am muncit foarte mult, într-o perioadă în care majoritatea se distrează
- Narcisa Suciu, mărturisiri despre relația cu tatăl fiicei sale, care era însurat cu altă femeie, când a rămas însărcinată: "Nu am avut remușcări". Ies împreună în oraș toți trei
- Hartă cutremure București / România. Prof. univ. dr. ing. Văcăreanu: Când doamna respectivă a văzut blocul colorat cu roșu a început să plângă
- Cumulul pensiei cu salariul. CCR a amânat, din nou, decizia
- Nicușor Halici, prefectul de Vrancea, informațiile zilei despre explozia de pe autostradă. Ipoteză bombă
- Panică în tramvaiul 41 din București joi dimineață: „Șoferii din trafic râdeau de noi: Dă-l încolo dacă ia foc”
- România a produs utilaje unicat pentru recoltarea stufului din Delta Dunării. Antreprenorul Iulius Octavian Popa, dezvăluiri interesante / video
- Transgaz: „Constructorul lucrărilor nu a respectat prevederile Avizului de amplasament”. Umbrărescu, „Regele asfaltului”, se ocupa de autostradă
- El este unul din cei patru bărbaţi care au murit în explozia de la Călimăneşti. Marius abia făcuse nunta și urma să devină tată - Foto