33 de cazuri de COVID-19 la JO de iarnă de la Beijing
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
În cadrul Jocurilor Olimpice de la Beijing au fost identificate 33 de cazuri de COVID-19.

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a dat publicităţii primele date referitoare la rezultatele testelor pentru detectarea Covid-19, duminică, cu ocazia debutului perioadei Jocurilor Olimpice de la Beijing (4-20 februarie) şi intrarea oficială în vigoare a sistemului cu circuit închis, relatează Agerpres. 

Astfel, în urma celor 2.586 de teste realizate pe aeroportul internaţional din capitala Chinei au fost depistate 39 de cazuri pozitive.

De asemenea, în sistemul cu circuit închis - "bula" sanitară rezervată participanţilor la competiţie - au fost realizate în total 336.421 de teste, fiind confirmate 33 de cazuri pozitive, subliniază CIO într-un comunicat.

Beijing-2022, Jocuri cu circuit închis

Toate persoanele infectare au fost plasate rapid în izolare, iar toţi cei cu care au intrat în contact au fost identificaţi, conform măsurilor comunicate antrenor de responsabilii comitetului Beijing-2022.

Acest lucru "demonstrează că sistemul pus în aplicare funcţionează bine, protejându-i pe participanţii la Jocuri, în interiorul sistemului cu circuit închis, şi populaţia chineză, în afara acestuia", conform forului olimpic mondial.

Pe lângă testele realizate înaintea plecării din ţara lor şi la sosirea la Beijing, toţi participanţii la JO 2022 sunt supuşi unor teste PCR zilnice, efectuate de personalul medical prezent la locurile de cazare, în special în Satele Olimpice şi la siturile competiţiilor.

Un test pozitiv poate fi anulat de alte două negative

Din precauţie, persoanele care primesc un rezultat pozitiv în urma testului efectuat pe aeroport, urmat de un test de confirmare negativ, trebuie să primească un alt rezultat negativ al unui test suplimentar, înainte de a intra în sistemul cu circuit închis, menţionează CIO.

Întrecerile din cadrul JO 2022 se vor desfăşura exclusiv în "bula" olimpică, unde sportivi şi echipele acestor vor dormi, vor mânca, se vor antrena, vor călători şi vor concura în facilităţile şi cu mijloacele puse la dispoziţie de organizatori.

Publicul larg nu va putea pătrunde pe arene, contrar deciziei iniţiale, iar în tribune vor putea fi prezente doar grupuri selectate de invitaţi, în scopul de a se încerca prevenirea răspândirii coronavirusului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel