Data publicării:

Hunor: UDMR susţine bicameralismul şi nu va milita pentru referendum

Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu | Categorie: Politica
WhatsApp

Kelemen Hunor susține că este dreptul preşedintelui Traian Băsescu de a declanşa procedura pentru organizarea unui nou referendum, dar acest demers  Uniunea nu îl va susţine, militând pentru un Parlament bicameral.

"Noi susţinem bicameralismul şi nu vom milita pentru acest referendum, dar este dreptul preşedintelui Băsescu de a iniţia procedura pentru organizarea unui referendum. Aşa cum, în 2009, noi am formulat o poziţie foarte clară şi foarte simplă, şi în 2013 poziţia noastră este foarte clară şi este pentru Parlament bicameral în continuare. Dincolo de Parlament bicameral, noi am spus că reprezentarea politică trebuie să îşi găsească loc în Camera Deputaţilor şi principiul trebuie să fie reprezentare proporţională. Suntem de acord cu reducerea numărului de deputaţi şi am susţinut 300 de deputaţi plus 18 pentru minorităţile naţionale, iar Senatul să fie reprezentarea teritorială, cu 100 de membri. Avem o grămadă de argumente pentru această poziţie, pornind de la faptul că România este o ţară mare, a şaptea din UE, o ţară complexă, cu regiuni istorice, cu identităţi naţionale, cu probleme regionale, până la tradiţiile din România care ne ghidează către un Parlament bicameral. Noi credem că acest bicameralism trebuie păstrat", a declarat, miercuri, pentru Mediafax, Kelemen Hunor.

Potrivit acestuia, problemele României şi ale cetăţenilor nu au nicio legătură cu faptul că Parlamentul are două Camere, nici măcar cu faptul că sunt foarte mulţi parlamentari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel