Data publicării:

Lăzăroiu nu crede într-o revizuire a Constituției

Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu | Categorie: Politica
WhatsApp
lazarroiu
lazarroiu

Sebastian Lăzăroiu susține că refuzul USL de a pune în aplicare referendumul din 2009 va face ca revizuirea să nu treacă fie de Curtea Constituțională, fie de referendumul de validare.

 „Sunt două filtre de care cred că proiectul revizuirii nu va trece: CCR şi referendumul de validare. CCR s-a mai exprimat în privinţa respectării voinţei românilor de la referendumul din 2009. A spus că nu se poate fără. În cazul în care CCR se răzgândeşte, cred că românii nu se vor răzgândi la referendum”, a susținut Lăzăroiu,într-un interviu pentru Info Sud-Est.

El a criticat și modul în care se discută despre regionalizare, spunând că „s-a început prost”.

„S-a început cu discuţia despre decuparea regiunilor şi stabilirea capitalelor de regiuni când în fapt esenţa procesului de reorganizare teritorială ar trebui să pornească de la unităţi administrative care să se poată autosusţine şi de la descentralizarea deciziei la nivelul comunităţilor. Degeaba ai regiuni şi capitale de regiuni dacă în continuare ai comune cu sub 1000 de locuitori care stau cu mâna întinsă la Consiliile Judeţene sau la guvern. Degeaba ai regiuni dacă o mulţime de avize sau servicii publice sunt accesate la nivel de judeţ, în loc să le poţi accesa de la primăria localităţii. Deci, aşa cum a început discuţia, sunt sceptic că se va termina în acest an”, a apreciat consilierul prezidențial.

     

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel