Bacalaureat 2013. Ponta cere toleranță zero împotriva fraudelor
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu
WhatsApp
ponta bac
ponta bac

Luni, absolvenții claselor a XII-a încep cel mai important examen al vieții de până acum-Bacalaureatul. Circa 187.000 de absolvenți vor încerca să obțină minim nota 6,00 pentru a putea accede într-o formă de învățământ superior. Premierul Victor Ponta a cerut instituților implicate în organizarea examenului de bacalaureat toleranță zero împotriva celor care încearcă să copieze.  Pentru susţinerea examenului de  Bacalaureat 2013, elevii sunt repartizaţi în 585 de centre de examen.

„E foarte importantă supravegherea la Bacalaureat 2013, camere de luat vederi, profesori, totul trebuie să fie supravegheat la sânge. Un elev bine pregătit trebuie să ia o notă mare, unul mai puţin pregătit – o notă mai mică, iar unul care fură trebuie să dispară din examen. Nu trebuie să existe niciun rabat şi niciun fel de diferenţă faţă de ceea ce se cere. Poţi fi mai puţin bine pregătit, dar nu poţi fi hoţ. Dacă eşti hoţ, trebuie să pleci de la Bacalaureat”, a declarat Victor Ponta despre examenul de BAC 2013.

Luni, peste 187.000 de absolvenţi de clasa a XII-a încep probele orale de evaluare a competenţelor în limba şi literatura română (proba A) din cadrul examenului. Exigențele din ultimii ani au determinat ca o mare parte dintre absolvenți să nu mai facă nici efortul de a se înscrie la examen.

 Proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba şi literatura română se va desfăşura în intervalul 10 - 12 iunie.

 Bacalaureatul continuă cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B) - croată, maghiară, germană, sârbă, slovacă, turcă şi ucraineană, între 12 şi 14 iunie 2013.

Ministerul Educaţiei anunţă că absolvenţii de clasa a XII-a intră în sala de examen în ordinea afişată, respectându-se criteriul alfabetic şi ora prevăzută pentru fiecare grupă.

 La Bacalaureat 2013 este strict interzis accesul candidaţilor cu orice tip de lucrări: manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum şi cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.

 Anul acesta, elevii de clasa a XII-a vor da la Bacalaureat subiecte diferite la probele scrise în funcţie de profilul urmat la liceu. Acest lucru este prevăzut în metodologia de examen, care la articolul 43 prevede că subiectele pentru probele scrise vor în concordanţă cu programele şcolare şi cu programele de bacalaureat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel