Aparatele de aer condiţionat ar putea fi interzise pe fațadele clădirilor din Capitală
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu
WhatsApp
aer conditionat
aer conditionat

Consilierii Capitalei vor avea de lucru în perioada următoare. Aceștia vor trebui să ia o hotărâre în privința interzicerii montării aparatelor de aer condiționat  și a antenelor de satelit pe fațadele clădirilor.   Prevederea apare într-un proiect de regulament pus în dezbatere publică de Primăria Capitalei. Potrivit aceluiaşi document, toate cablurile pentru electricitate şi comunicaţii trebuie îngropate.

 După proiectul de amendare a bucureștenilor care hrănesc maidanezii, primăria Capitalei vrea să rezolve şi problema culorilor în care sunt zugrăvite clădirile. Proiect pus în dezbatere publică pe site-ul Primăriei Bucureşti arată că faţadele vor putea fi vopsite în culori predominant deschise precum alb, galben, gri, bej. Însă cromatica folosită va trebui aprobată de către arhitectul şef al Capitalei prin avizul tehnic sau prin autorizaţia de construcţie., precizeaza gandul.info.

 Regulamentul de intervenţie cu privire la reabilitatea clădirilor prevede ca nuanţele puternice să fie folosite ca excepţie şi complementar pe suprafeţe reduse, pe elemente volumetrice distincte ale faţadei, dar tot cu acordul primăriei. De asemenea, proiectul prevede ca şi culorile tâmplăriei să fie ca cele orginale sau vor fi alese în concordanţă cu cromatica faţadelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel