31 mai, zi liberă pentru unii elevi
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Elevi - foto ilustrativă
Elevi - foto ilustrativă
În ziua de 31 mai, unii elevi vor fi liberi. 

Vestea vine pentru elevii școlilor din Miercurea Ciuc.

Decizia a fost luată la Consiliul Județean Harghita, marți, în urma ședinței comune a Comisiei pentru Dialog Social, în care s-au discutat aspectele vizitei Suveranului Pontif de la sfârșitul lunii mai, respectiv situația cu privire piața județeană a forței de muncă.

În ceea ce privește vizita Suveranului Pontif la Șumuleu Ciuc, Inspectoratul Școlar Județean Harghita a informat că ziua de 31 mai va fi liberă pentru elevii care frecventează cursurile școlilor din Miercurea Ciuc. Având în vedere faptul că 70% din elevi fac naveta pentru a frecventa cursurile școlilor din orașul reședință de județ, consiliul județean a solicitat sistarea cursurilor având în vedere pregătirile de amploare pentru organizarea vizitei Papei Francisc.

Președintele consiliului județean a afirmat că la nivelul instituției pregătirile pentru vizita Papei Francisc sunt complexe: ”Încercăm să fim cât mai vizibili, iar prin cele peste 200 de programe pe care le organizăm ne dorim să atragem cât mai multe persoane să vină să ne cunoască județul și specificul zonei. În această perioadă vor avea loc și Zilele Județului Harghita, respectiv pelerinajul de Rusalii, iar prin aplicația Visit Harghita toate serviciile vor fi accesibile turiștilor și pelerinilor, oferind o gamă largă de modalități de petrecere a timpului”, a spus Borboly Csaba.

Locuri de cazare gratis, prin aplicație

Tot în seria pregătirilor pentru vizita Papei Francisc se înscrie și lansarea aplicației pentru telefonul mobil, care se preconizează a avea loc joi, și prin intermediul căreia se oferă locuri de cazare gratis pentru 100 mii de pelerini. Aceste locuri de cazare vor fi la casele de cultură, școlile, oamenii din localitățile de pe teritoriu județului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel