Data publicării:

31 august sau Ziua Mondială a luării mesei în aer liber. Iată ce poți face astăzi

Autor: Andreea Ditcov | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Pexels
Pexels

Ultima zi de vară este și Ziua Mondială a luării mesei în aer liber, un obicei ce datează din perioada medievală.

Azi se sărbătorește ziua mondială a luării mesei în aer liber – „Eat Outside Day”. Oamenii au mâncat întotdeauna afară. Prima dată, pur și simplu pentru că nu exista altă opțiune. Dar alegerea de a lua masa afară datează din perioada medievală, când bărbații luau o masă consistentă cu pâine, carne și brânză înainte de a pleca la vânătoare, potrivit nationaltoday.com.

În secolele care au urmat, mâncatul afară a continuat să fie asociat cu vânătoarea, când în lunile de vară, nobilii sărbătoreau în corturi mari prada vânătorii zilei. Francezii au făcut din masa în aer liber o opțiune pentru masă atunci când, după Revoluția Franceză din 1789, fostele parcuri regale au fost deschise publicului, iar oamenii le-au folosit pentru a socializa, pentru a aduce mâncare, pentru a se bucura de ea împreună.

În același timp, au fost create așa-numitele „grădini ale plăcerii” în SUA. Acestea erau spații private în care o familie putea să se plimbe, să joace jocuri în aer liber și să se bucure de o masă. „Grădinile plăcerii” au fost reproduse apoi de germani ca „grădini de bere” și, în era Prohibiției, au fost transformate în grădini de băut ceai din SUA.

Apariția automobilelor a fost asociată picnicurilor

În momentul în care tot mai mulți oameni au început să aibă acces la mașini, au apărut picnicurile, un mod foarte popular de a socializa. Bucuria combinată cu mâncare bună s-a dovedit profitabilă și pentru restaurante, cu mese în aer liber și case, cu spații în aer liber pentru grătare.

Pentru că nu ne putem baza întotdeauna pe vreme, sărbătorim ziua mondială a luării mesei afară pe 31 august, când vremea ar trebui să fie blândă, iar mâncatul, socializarea și natura se pot sărbători în aer liber.

Rețetă numai bună de picnic

Ingrediente

Blat

250 gr făină
150 gr unt
1-2 linguri smântână
1 lingura cacao
100 gr zahăr
1/2 pachet praf de copt

Crema de cocos

6 albuşuri
10 linguri zahăr
200 gr nucă de cocos

Crema de vanilie

6 gălbenuşuri
200 gr zahăr
3 linguri faina
1 plic budincă de vanilie
300 ml lapte
250 gr unt
1 esenţa vanilie

Cum se prepară

Blatul:

Untul împreună cu smântâna, faina, praful de copt, zahărul şi cacao se omogenizează bine, până când se obţine un aluat cremos pe care îl împărţim în două. Prima foaie se întinde pe hârtie de copt, iar din aluatul rămas se face a doua foaie. Aceasta trebuie pusă peste umplutura de cocos.

Crema de cocos:

Albuşurile se bat spumă cu zahărul şi se adaugă nucă de cocos. Crema se pune în tavă peste prima foaie şi se acoperă cu cea de-a doua foaie. Prăjitura se coace în cuptorul preîncălzit, la 170-175 grade, pentru aproximativ 15 minute.

Crema de vanilie:

Toate ingredientele menţionate mai sus, mai puţin untul şi vanilia, se mixează împreună, apoi se pun la foc mic până se îngroaşă. Peste crema răcită se pune untul frecat spumă putin câte puţin şi esenţa de vanilie. La final, se glazurează cu ciocolată şi se pune la frigider.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel