30 de ani de la Revoluție, în Parlament. Adriana Săftoiu: Nu au rușine. Să se abțină, măcar astăzi
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Luni, 16 decembrie 2019, s-a ținut o ședință solemnă a Camerei Deputaților și Senatului cu prilejul aniversării a 30 de ani de la Revoluția Română din decembrie 1989.

Prezentă în sala plenului celor două camere, Adrian Săftoiu, deputat PNL şi membru în comisia pentru drepturile omului în Parlament, a reacționat dur față de discursurile ținute de anumii oameni politici:

Şedinţă solemnă în Parlament consacrată aniversării a 30 de ani de la Revoluţie. Mă uit la prezidiu, mă uit în sală. Persoane care în acel decembrie 1989 făceau parte din structurile securităţii de atunci, persoane care, în acea calitate, îi condamnau pe golanii de la Timişoara, nu au nici o fărâmă de ruşine să se abţina, macar astăzi. Vorbesc de la tribuna Parlamentului relaxaţi, invocă memoria celor care s-au sacrificat pentru ca sa fim liberi. Noi, toti, inclusiv ei. Ca să nu fluier m-am ridicat şi m-am dus să îmi cumpăr o apă. Ca să am cu ce să îmi clătesc amărăciunea.

Printre cei invitaţi la eveniment se numără foşti şefi de stat, Custodele Coroanei, Margareta, Patriarhul BOR, Arhiepiscopii Bisericilor romano-catolice şi greco-catolice, preşedinţii Curţii Constituţionale şi Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, guvernatorul BNR, Avocatul Poporului, preşedintele Academiei Române, primarul general al Capitalei, directorii SRI, SIE, SPP şi STS, şefii misiunilor diplomatice acreditaţi la Bucureşti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel