Data publicării:

30.000 de spectatori la Festivalul de la Enisala, în Tulcea. Formații celebre și show de drone

Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Facebook
Foto: Facebook
CJ Tulcea organizează în august Festivalul Enisala.

Festivalul Enisala - Unitate la cetate a adunat peste 30.000 de spectatori în prima seară. Potrivit Agerpres, Consiliul Judeţean (CJ) Tulcea a anunţat că festivalul a început cu un recital al tulnicăreselor din Munţii Apuseni, care au venit pentru prima dată cu un bărbat care cântă la tulnic.

“Am venit în formula de şase fete şi un tulnicar. Am vrut să fie cumva o premieră, să arătăm că şi băieţii mai păstrează tradiţia cântatului din tulnic şi consider că l-am adus pe cel mai bun de la noi”, a declarat coordonatoarea grupului de tulnicărese din Munţii Apuseni, Nariţa Crinela.

Ce spun tinerele tulnicare

 

Ea a spus că Maria Gligor, “Tezaur uman viu” din 2014, organizează tabere de tulnic la Satu Mare. Unul dintre cursanţi este Mircea Oneţ, care a afirmat: “La început, e mai greu drumul, dar după şase ani de experienţă, e uşor. Se fac şi cursuri online. Chemarea cea mai dragă mie e chemarea la joc. E cea mai frumoasă”.

O altă cursantă este Alexandra Vereş, solistă de muzică populară: “Sunt moaţă. Am ajuns la doamna Maria Gligor cu dorinţa de a-mi achiziţiona un costum popular (…) şi mi-a arătat tulnicul. Mi-a povestit despre el, m-a lăsat să încerc cum este să sufli în tulnic şi aşa m-am îndrăgostit iremediabil de acest instrument.”

Cine a încântat publicul

 

Pe scena festivalului au urcat Plăieşii, Viţa de Vie şi Irina Rimes, iar publicul s-a bucurat şi de demonstraţii ecvestre şi un show de drone.

“Aţi fost peste 30.000 astăzi la festivalul Enisala - Unitate la cetate. Aţi fost cel mai frumos public, la cel mai frumos festival. Vă mulţumim”, a scris CJ Tulcea pe Facebook.

Festivalul continuă cu recitaluri ale ansamblurilor lipoveneşti din judeţ, trupele Dubin, Raluka şi Balkanic, Iuliana Beregoi, Ilie Caracas, Iris, Ansamblul Landâş, trupa Zagăn, Connect-R, Compact şi Zdob şi Zdub.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel