Data publicării:
3 rețete de post cu paste
Astăzi, îți oferim trei idei de rețete pentru Postul Mare. De această dată, pastele sunt vedetele zilei.
1. Spaghete cu portocale, măsline negre și fenicul
Ingrediente
400 g spaghete/spaghetti
50-60 g măsline kalamata
2 portocale
vârful de la un bulb de fenicul
1 cățel de usturoi
ulei de măsline
sare, piper
Cum se prepară
Se fierb pastele: se pune apă la fiert într-o oală mare, adăugând sare. Pastele se adaugă atunci când apa fierbe, cât mai răsfirate, ca să nu se compacteze.
Între timp, se rade o portocală netratată şi se păstrează deoparte coaja. Portocala apoi se stoarce şi se păstrează sucul. Cealaltă portocală se curăță de coajă, inclusiv de partea albă din interior. Fiecare felie obținută se taie în 2-3 bucăţi, le păstrăm şi pe ele deoparte. Avem, aşadar, bucăţele de portocală, suc şi coajă.
Într-o tigaie antiaderentă adăugăm ulei, apoi usturoiul tăiat în două. Îl ținem pe foc la flacăra medie circa 2 minute, întorcându-l pe toate părţile. Când prinde culoare, îl scoatem și îl aruncăm. Adăugăm în tigaie măslinele tăiate în două, bucățelele şi coaja de portocală și feliile subţiri de fenicul.
Se ține pe foc acest sos 3-4 minute, adăugând o parte din sucul de portocală (câteva linguri le ținem deoparte). Se potrivește de sare și piper, se adaugă în tigaie pastele fierte și scurse și se amestecă. Se adaugă, la final, cele câteva linguri de suc rămase, eventual încă puțin ulei.
Se servește cu fulgi de drojdie sau semințe de susan, coajă de portocală și frunze de fenicul.
Vezi și: 3 rețete de post cu orez
2. Spaghete cu dovlecei, roșii uscate și lămâie
Ingrediente
400 g spaghete
1-2 cepe
1 cățel de usturoi
1 ardei iute roşu
2-3 dovlecei
8 roșii uscate
1 lămâie netratată, sucul și coajă
pătrunjel verde
ulei de măsline (sau altul)
sare, piper
Cum se prepară
Se fierb pastele ca în rețeta anterioară. Se călesc într-o tigaie antiaderentă mare ceapa, usturoiul şi ardeiul iute tocate cât mai mărunt. După circa 2 minute la foc mediu și amestecând, se adaugă dovleceii tăiați cubulețe. După alte 3-4 minute, se adaugă și roșiile uscate tăiate mărunt. Se mai ține totul pe foc 2-3 minute, se stinge focul şi se adaugă coaja rasă de lămâie. Se reglează de sare și piper.
Se adaugă pastele fierte și scurse, se amestecă la final şi sucul de lămâie și pătrunjelul verde tăiat mărunt. Se pot servi cu arahide măcinate, pentru un plus de aromă și de proteine.
Vezi și: 3 rețete de post cu ciuperci
3. Paste cu fasole
Ingrediente
400 g paste scurte (fusilli, penne, rigattoni, farfalle, ditalini etc)
400 g fasole fiartă (după preferințe)
2 cepe
2 morcovi
1 bucată de țelină
1 cățel de usturoi
câteva linguri de suc de roșii
ulei, preferabil de măsline
sare, piper, rozmarin
Cum se prepară
Se fierbe fasolea urmând procedeul cu care e fiecare obişnuit. Ideal este ca ea să stea în apă câteva ore bune înainte de a o fierbe, cu puţin bicarbonat de sodiu, schimbând apa. Se fierb pastele al dente conform instrucțiunilor de pe pachet. Între timp, se aromatizează uleiul cu usturoi si se elimină, apoi se adaugă ceapa, morcovul şi ţelina tăiate mărunt. Se călesc circa 10 minute la foc mediu, se adaugă apoi fasolea fiarta şi sucul de roşii. Se ţin împreună pe foc alte câteva minute.
Se adaugă pastele fierte al dente şi se amestecp, ajustând de sare şi piper. Se condimentează cu o ramură de rozmarin înainte de a servi.
Vezi și: 3 rețete de post cu cartofi
Sursa: smartliving.ro
- Image by valeria_aksakova on Freepik
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News