Pilaf călugăresc
Ingrediente
1 cană de orez
2 căni apă
1 ceapă medie
1 morcov
1 roșie medie
1 felie de țelină
50 g ciuperci feliate
1 ardei gras
1 cățel de usturoi
2 linguri de ulei vegetal
1/2 dovlecel feliat (opțional)
sare și piper după gust
publicitate
Mod de preparare
Taie toate legumele bucățele. Spală orezul. În oala în care prepari pilaful călugăresc, toarnă uleiul, apoi călește ceapa, ardeiul gras și usturoiul dacă pui. După două minute, adaugă și restul de legume, apoi condimentele, scrie gatitul.ro. Adaugă orezul spălat peste legume și călește-l un pic, amestecând încontinuu, timp de 2-3 minute. Toarnă apa peste toate ingredientele și lasă oala pe foc mic timp de 30-40 de minute – până ce orezul se înmoaie de tot, dar să nu devină terci.
Sărmăluțe de post
Ingrediente
1 varză murată
1 morcov mare
500 g ciuperci
1 ceapă
țelină
130 g orez
1 linguriță cimbru
pătrunjel
300 ml suc de roșii
3 linguri pastă de tomate
sare
piper
2 crenguțe de cimbru
2 foi de dafin
oregano
Mod de preparare
Într-o tigaie încinsă cu ulei, prăjim ceapa tăiată mărunt. Adăugăm morcovul și gătim la foc mic 1 minut. Punem un vas cu apă la fiert. Când a început să clocotească, adăugăm varza și o fierbem câteva minute. Pe urmă, desprindem foile de varză de pe cotor.
În tigaia cu ceapă, adăugăm țelina, ciupercile, pătrunjelul, sarea, cimbrul, orezul și pasta de tomate. Gătim la foc mic până la omogenizare. Pe o frunză de varză, se așază o lingură de umplutură. Se formează sărmăluța și se așează într-o oală. Procedăm la fel până terminăm toate ingredientele.
Turnăm sucul de roșii, apa, condimentăm cu sare, piper, frunze de dafin și punem oala la fiert 30 de minute la foc mediu.
Orez la tigaie
Ingrediente
2 morcovi
2 cepe
400 g orez
500 ml apă
2 lingurițe sare
Mod de preparare
Pentru început, tăiem ceapa cubulețe cu ajutorul unui cuțit. Morcovii îi dăm prin răzătoarea mică. Punem legumele într-o tigaie încinsă cu ulei și le prăjim câteva minute la foc mic. Adăugăm orezul, apa, acoperim cu un capac și fierbem la foc mic timp de 10 minute. La final, condimentăm cu sare și piper și fierbem la foc mic încă 15 minute.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Horoscop 28 martie: Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care are nevoie de o schimbare. Bucură-te de viață!
- AFM, finanțare de 1900 de euro pentru fiecare familie unde venitul pe membru este sub 1700 de lei. Ce este programul ”Prima Conectare”. ”Aduceți civilizația în casa omului”
- Alternativa din capitalele europene, după interzicerea centralelor pe gaz. Ștefan Pălărie (USR): Nu transportă gaz până în apartament
- Dan Negru mai vrea o lege dacă se decide închiderea supermarketurilor în weekend: Să-i interzică lui Bartoș!
- BANCUL ZILEI: După căsătorie...
- Şedinţă de Guvern: Modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, pe ordinea de zi
- Strategul Cristian Socol, reacție la ultimele date Eurostat despre România. Am depășit și Ungaria. Cea mai mare viteză din ultimii 10 ani
- Alexandru Rafila, reacție după ce Oana Sivache (ASSMB) a fost inculpată de DNA
- Oana Zăvoranu bagă televiziunile în faliment. Cât spune Cristi Brancu că ar cere bruneta pentru o înfățișare
- Un înlocuitor al zahărului, mai dăunător decât zahărul în sine. Medicii trag un semnal de alarmă: Evitați-l!