3 rețete de post cu orez
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Dacă ții post și nu mai știi ce să gătești, își oferim trei idei de rețete cu orez.

Pilaf călugăresc

Ingrediente

1 cană de orez
2 căni apă
1 ceapă medie
1 morcov
1 roșie medie
1 felie de țelină
50 g ciuperci feliate
1 ardei gras
1 cățel de usturoi
2 linguri de ulei vegetal
1/2 dovlecel feliat (opțional)
sare și piper după gust
publicitate

Mod de preparare

Taie toate legumele bucățele. Spală orezul. În oala în care prepari pilaful călugăresc, toarnă uleiul, apoi călește ceapa, ardeiul gras și usturoiul dacă pui. După două minute, adaugă și restul de legume, apoi condimentele, scrie gatitul.ro. Adaugă orezul spălat peste legume și călește-l un pic, amestecând încontinuu, timp de 2-3 minute. Toarnă apa peste toate ingredientele și lasă oala pe foc mic timp de 30-40 de minute – până ce orezul se înmoaie de tot, dar să nu devină terci.

Sărmăluțe de post

Ingrediente

1 varză murată
1 morcov mare
500 g ciuperci
1 ceapă
țelină
130 g orez
1 linguriță cimbru
pătrunjel
300 ml suc de roșii
3 linguri pastă de tomate
sare
piper
2 crenguțe de cimbru
2 foi de dafin
oregano

Mod de preparare

Într-o tigaie încinsă cu ulei, prăjim ceapa tăiată mărunt. Adăugăm morcovul și gătim la foc mic 1 minut. Punem un vas cu apă la fiert. Când a început să clocotească, adăugăm varza și o fierbem câteva minute. Pe urmă, desprindem foile de varză de pe cotor.

În tigaia cu ceapă, adăugăm țelina, ciupercile, pătrunjelul, sarea, cimbrul, orezul și pasta de tomate. Gătim la foc mic până la omogenizare. Pe o frunză de varză, se așază o lingură de umplutură. Se formează sărmăluța și se așează într-o oală. Procedăm la fel până terminăm toate ingredientele.

Turnăm sucul de roșii, apa, condimentăm cu sare, piper, frunze de dafin și punem oala la fiert 30 de minute la foc mediu.

Orez la tigaie

Ingrediente

2 morcovi
2 cepe
400 g orez
500 ml apă
2 lingurițe sare

Mod de preparare

Pentru început, tăiem ceapa cubulețe cu ajutorul unui cuțit. Morcovii îi dăm prin răzătoarea mică. Punem legumele într-o tigaie încinsă cu ulei și le prăjim câteva minute la foc mic. Adăugăm orezul, apa, acoperim cu un capac și fierbem la foc mic timp de 10 minute. La final, condimentăm cu sare și piper și fierbem la foc mic încă 15 minute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel