Data publicării:

2Day Ambassador, evenimentul ce învață tinerii arta diplomației și a toleranței. Luminița Odobescu și Ligia Deca, mesajele zilei/ VIDEO

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa Foto: captură video DC News
Sursa Foto: captură video DC News
2Day Ambassador, din plenul Camerei Deputaților, a fost transmis live de DC News și Știri Diaspora.

În Sala de plen a Camerei Deputaților va avea loc proiectul de excepție - "Mock Trial of Human Rights". Acesta constă în simularea procesului lui Adolf Eichmann, ofițer n*zist responsabil cu implementarea „Soluției Finale”. Procesul lui Eichmann, din prima zi a „2Day Ambassador” va fi realizat exclusiv de actori liceeni. Într-o lume în continuă schimbare, educația și diplomația sunt cheile pentru a ne ghida spre un viitor mai luminos și mai sustenabil. Complexul Educațional Laude-Reut organizează cea de-a 15-a ediție a 2Day Ambassador - Conferința Internațională despre Diplomație și Afaceri Globale pentru liceeni.

Proiectul își propune să aducă la cunoștință tragedia Holocaustului și să educe tinerii în spiritul toleranței. În acest an, evenimentul va avea loc în perioada 12 - 13 martie 2024, și vă anunțăm că toate detaliile au fost aduse printr-o transmisie live pe DC NewsTV, DC News și ȘtiriDiaspora. 

Luminița Odobescu: Este necesară o implicare pedagogică care să formeze caractere și valori morale

Ministrul Afacerilor Externe, Luminița Odobescu, a felicitat echipa organizatoare pentru toate proiectele realizate. Acestea sunt menite să dezvolte și să educe tinerii în domeniul diplomației. Ministrul a subliniat rolul diplomației în relațiile internaționale și politicile de securitate, considerând acest domeniu este un factor principal care "poate schimba cursul istoriei".

De asemenea, pe lângă arta dialogului și a negocierii, diplomația trebuie aprofundată în mai multe feluri, susține Luminița Odobescu. În viziunea sa este necesară o implicare pedagogică care să formeze caractere și valori morale în spiritul statului de drept și a luptei împotriva discriminării. Într-un final, aceasta a încurajat tinerii să devină "agenți ai schimbării" cu rolul de a forma "o nouă conștiință socială".

Ligia Deca: România este ferm angajată în combaterea antisemitismului și păstrarea memoriei Holocaustului

Ministrul Educației, Ligia Deca, și-a exprimat credința că în lumea noastră din ce în ce mai interconectata rolul diplomației se extinde dincolo de politica tradițională de stat. Ministrul vede diplomația ca un instrument puternic ce garantează respectul, iar alinierea acesteia cu educația ne duce spre un "viitor în care discriminarea și discursul instigator la ură nu își găsesc susținători".

Educația și diplomația se încep din învățământul primar, unde elevii de clasa a III a și a IV a învață implicarea civică ce vizează atitudini pozitive față de sine și ceilalți, a mai spus Ligia Deca."România este ferm angajată în combaterea antisemitismului și păstrarea memoriei Holocaustului, iar eforturile naționale sunt concentrate pe contribuția esențială a educației în acest sens. Credem că tinerele generații trebuie să cunoască istoria Holocaustului, dar și crimele comunismului, ca instrument fundamental folosit pentru a înțelege riscurile pe care le poate provoca eșecul democrației", a mai spus aceasta.

VEZI TOT EVENIMENTUL AICI:

                                           

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel