Data publicării:

Dan Voiculescu, scrisoare către Consiliul Superior al Magistraturii

Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu
WhatsApp

Preşedintele fondator PC, Dan Voiculescu, cere, într-o scrisoare postată pe blog, o poziţie oficială a Consiliului Superior al Magistraturii  "referitoare la criteriile pe care toate instituţiile de presă ar trebui să le asume atunci când se referă la dosare aflate în stare de judecată, respectand evident libertatea presei şi dreptul publicului la o informare corecta şi completă".

"În ultima perioadă,mai multe mijloace de informare în masa au desfăşurat o ampla campanie de presa referitoare la un dosar aflat în faza de judecată, în care este inclus şi numele meu" scrie Dan Voiculescu pe blog.

"Exemplu: Evenimentul zilei a publicat, în ediția tipărită și în cea online, în intervalul 15 ianuarie – 4 februarie 2013, peste 80 de articole referitoare la acest dosar.

În  toate aceste intervenții s-au prezentat repetitiv și tendențios date parțiale din dosar (exclusiv pozitia uneia dintre părți – D.N.A.) inducând opiniei publice și magistraților un anumit sens în care ar trebui evaluată și judecată cauza.

 Deși am fost direct vizat de această campanie denigratoare, am refuzat categoric să comentez pe marginea conținutului dosarului și nu am prezentat public nici măcar documente obiective, de importanță fundamentală, precum expertiza solicitată de instanța, care consemnează că nu există niciun prejudiciu în dosarul supus judecății.

În aceste conditii, dincolo de situația punctuală a unui dosar în care deficitul de imagine cauzat de abordările partizane menționate este deja creat, solicit Consiliului Superior al Magistraturii să adopte o poziție oficială referitoare la criteriile pe care toate instituțiile de presa ar trebui să le asume atunci când se referă la dosare aflate în stare de judecată, respectând evident libertatea presei și dreptul publicului la o informare corectă și completă.

 "Va propun sa evaluati obiectiv aceasta solicitare, dincolo de orice potentiale raportari subiective la tema sau la persoanele implicate. Consider ca acest demers, care ar raspunde si preocuparilor Comisiei Europene, ar fi deosebit de util pentru magistrati si justitiabili, consolidand increderea in actul de justitie", încheie președintele fondator al PC, Dan Voiculescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel