Judecătorii au RESPINS cererea lui Liviu Dragnea de eliberare condiționată
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Liviu Dragnea ar putea fi eliberat astăzi, 27 aprilie 2021
Liviu Dragnea ar putea fi eliberat astăzi, 27 aprilie 2021
LIVIU DRAGNEA ar putea primi astăzi decizia ELIBERĂRII. 

UPDATE: Judecătoria Sectorului 5 a respins eliberarea condiționată a lui Liviu Dragnea. Avocata sa urmează să atace decizia, care nu este definivită, conform Antena 3. 

”Respinge ca neîntemeiată cererea de liberare condiţionată formulată de petentul condamnat DRAGNEA NICOLAE LIVIU. Fixează termen după expirarea căruia propunerea sau cererea de liberare condiţionată pot fi reînnoite la data de 27.06.2021. În temeiul art. 275 alin. 2 C.pr.pen. obligă petentul la plata sumei de 100 de lei cu titlul de cheltuieli judiciare. Cu drept de a formula contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare.
Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 27.04.2021.” arată g4media

UPDATE 11:00: Liviu Dragnea le-ar fi spus judecătorilor: ”Cred că am stat destul în penitenciar. M-am reabilitat, cred că pot face bine”. Se pare că fostul lider PSD are și un loc de muncă pentru când va ieși din închisoare. Conform Digi24, o societate comercială se pare că a oferit un document la dosar prin care anunță că îi va oferi un loc de muncă. În plus, fostul lider al PSD a plătit și prejudiciul invocat în dosar. 

Procurorii spun că Liviu Dragnea nu a înțeles că a încălcat legea, ci este convins în continuare că a fost condamnat politic. Ei cer să mai stea în penitenciar 6 luni. 

Decizia ce urmează să fie luată poate fi atacată de ambele părți. 

Vezi și: Liviu Dragnea ar putea fi eliberat. Avocata Flavia Teodosiu: Să nu uităm că suntem în Săptămâna Mare

UPDATE 10:00: Discuțiile urmează să înceapă în câteva minute. Liviu Dragnea va intra video, de la Penitenciarul Rahova. Principalul argument al apărării este chiar avizul favorabil dat de penitenciar. Decizia instanței nu va fi definitivă, putând fi atacată mai departe în instanță. 

Liviu Dragnea a solicitat Judecătoriei Sectorului 5 eliberarea condițională din închisoare. Condamnat în urmă cu aproape doi ani la 3 ani și 6 luni de închisoare, în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, fostul lider al PSD a depus cerere de eliberare condiționată în 12 aprilie 2021. Astăzi, 27 aprilie 2021, judecătorii ar putea să ia o decizie favorabilă pentru Liviu Dragnea, după mai multe mici victorii în instanță. 

Aviz favorabil pentru eliberare

În acest sens, chiar și Comisia de liberare condiţionată de la Penitenciarul Rahova a dat aviz favorabil pentru ieşirea din detenţie mai devreme a fostului lider al PSD Liviu Dragnea, arată Agerpres. Avocatul liderului social-democrat, Flavia Teodosiu, a afirmat că s-a constatat că sunt îndeplinite toate condițiile legale. 

Victorie în instanță 

Vinerea trecută, Judecătoria Sectorului 5 a mai dat o soluție favorabilă pentru Liviu Dragnea: a admis o contestaţie depusă şi a obligat Penitenciarul Rahova să îi recunoască fostului lider PSD şi zilele de muncă ce ar fi putut fi prestate în închisoare. Decizia a venit după ce Liviu Dragnea a dat în judecată Penitenciarul Rahova, cu acuzația că nu i s-a mai permis să muncească în spatele gratiilor. Astfel, ar fi pierdut 50 de zile de libertate.

Practic, el a cerut să îi fie recunoscute şi zilele de muncă pe care nu le-a prestat efectiv, dar care pot fi luate în considerare la calcularea fracţiei de 2/3 din pedeapsă atunci când se va discuta cererea de eliberare condiţionată.

Condamnat din 27 mai



Liviu Dragnea se află în penitenciar din 27 mai 2019, când a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Fostul lider PSD a avut mai multe conflicte cu cei din conducerea Penitenciarului Rahova, unde execută pedeapsa, intentând mai multe procese, pe motiv că nu este lăsat să muncească în atelierul auto al închisorii.

Conducerea penitenciarului i-a retras dreptul la muncă, după ce Dragnea a acordat un interviu online fostei sale consiliere Anca Alexandrescu, de la Realitatea Plus.

Rămâneți pe DCNews pentru informații de ultimă oră! 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel