România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
Autor: Rodica Mitu | Publicat pe: 18 feb, 22:43
24 februarie 2020, ziua în care se răstoarnă totul în România? Răspunsul lui Bogdan Chirieac
ORBAN FOTO AGERPRES
A treia și ultima zi pentru audierea miniștrilor în comisiile reunite parlamentare este miercuri. Pe 24 februarie 2020 va avea loc votul de învestire a Cabinetului Orban 2.

Analistul politic Bogdan Chirieac, întrebat, marți seară, de Radu Tudor la Antena 3, dacă 24 februarie 2020 ar putea să fie ziua în care se răstoarnă totul în România, a răspuns astfel: „Nu se răstoarnă totul, ci doar Guvernul Orban 2. Cred că nu mai este niciun secret pentru nimeni că urmează să pice în Parlament această formulă de Guvern și domnul Orban va face și pasul al treilea pentru a pica.

Este, practic, consens, în acest moment, între PSD și PNL. Nu mai există niciun fel de îndoială, altminteri PSD ar fi jucat cu totul altfel.

Dar nu asta preocupă, ci ceea ce a spus domnul Orban până acum. Deci s-au încălcat toate valorile liberale. Nu ar fi prima dată când face acest lucru domnul Ludovic Orban. Nu dorește ca miniștrii săi să fie evaluați de PSD. (...) Dânsul a spus cum a îndrăznit PSD să-i pice OUG pentru alegeri în comisiile juridice?! Adică ce e această neobrăzare? În trei luni de zile, cred că domnul Ludovic Orban are mari probleme de adaptare și, în continuare, chiar nu-l văd capabil să conducă această țară.”

Ulterior, a mai fost întrebat de Radu Tudor „ce vom anunța pe 24 februarie seara?"

„Căderea Guvernului Orban 2 și ultimul pas - Guvernul Orban 3 către alegeri anticipate.

În treacăt fie spus, de pildă, eu am ajuns să le susțin din toată inima, pentru că în felul acesta vom pune mai repede capăt haosului din România", a spus Bogdan Chirieac.

Amintim că CCR va discuta, pe 24 februarie, sesizarea conflictului între președintele Klaus Iohannis și Parlament privind desemnarea pentru a doua oară a lui Ludovic Orban în funcția de premier. Sesizarea a fost făcută de Marcel Ciolacu, președinte al Camerei Deputaților, și Titus Corlățean, președinte interimar al Senatului. De asemenea, amintim că votul de învestire va fi dat tot pe 24 februarie, într-un plen reunit care va începe la ora 16.00.

 

Acest articol reprezintă o opinie.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
Capital.ro
Capital.ro
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro