Data actualizării:
Data publicării:

21 de tineri au murit în timp ce dansau. Ce au descoperit anchetatorii în urma analizei toxicologice

Autor: Elena Didila | Categorie: Stiri
WhatsApp
Fotografie de la Maurício Mascaro/ Pexels
Fotografie de la Maurício Mascaro/ Pexels
Ce arată ancheta în cazul morții a 21 de tineri la taverna Enyobeni. 

Anchetatorii au găsit urme de metanol chimic toxic în corpurile a 21 de adolescenți care au murit luna trecută într-un club de noapte din Africa de Sud.

Anunțul publicat săptămâna aceasta a venit pe fondul furiei crescânde față de eșecul autorităților de a identifica cauza morții.

”Metanolul a fost detectat la toate cele 21 de persoane care se aflau acolo, cu toate acestea există încă o analiză progresivă a nivelurilor cantitative de metanol și dacă ar fi putut fi cauza finală a decesului” a transmis dr. Litha Matiwane, director adjunct al provinciei Eastern Cape pentru serviciu clinic, la conferința de presă din estul Londrei.

 

Metanolul este o formă toxică de alcool care este utilizată industrial ca solvent, pesticid sau o sursă alternativă de combustibil. Nu este utilizat în producția de alcool vândut pentru consum uman.

 

”Primul mod în care intră în organism este să îl ingerezi. Dar este un produs secundar al altor substanțe chimice, așa că ar fi putut fi altceva. Prin urmare, încă investigăm”, a spus Matiwane, potrivit The Guardian.

Intoxicația cu alcool și inhalarea de monoxid de carbon au fost excluse ca posibile cauze de deces, deși urme ale ambelor au fost detectate în corpurile tuturor celor 21 de victime.

Mulți dintre adolescenți au fost găsiți morți în tavernă, în timp ce alții au murit după ce au fost transportați de urgență la unitățile sanitare din apropiere.

Un ziar regional a transmis, la scurt timp după tragedie, că reporterii săi au găsit corpurile tinerilor decedați ”căzute în mod bizar, de parcă s-ar fi prăbușit la podea brusc în timp ce dansau sau în mijlocul unei conversații” sau ”stând peste scaune sau întinse peste mese”.

Imagini neverificate distribuite pe rețelele sociale au arătat corpuri fără semne vizibile de răni întinse pe podeaua clubului.

Poliția din Africa de Sud se va ghida după rezultatele finale ale analizei toxicologice pentru a determina dacă cineva va fi acuzat penal pentru cele 21 de decese, a declarat ministrul Bheki Cele.

”Au murit în timp ce dansau. Au dansat și au căzut și au murit, la propriu. Alții s-au simțit amețiți și au adormit pe canapea și au murit”, a declarat ministrul Bheki Cele la scurt timp după incident.

 

Citește și: 

Descoperire macabră într-un club de noapte. 21 de tineri, găsiți fără suflare. Cauza deceselor, o enigmă - Foto / Video

Cadavrele a 21 de persoane, majoritatea tineri, au fost descoperite într-un club de noapte din Africa de Sud. Victimele, care nu prezintă nicio rană, au fost găsite întinse, fără suflare, pe mese, pe scaune și pe podea. Poliția a deschis o anchetă în urma descoperirii macabre de la clubul East London. Oamenii legii au ordonat, de asemenea, dislocarea de "resurse maxime" în timp ce investighează incidentul, scrie News24.

Se pare că este vorba  despre 12 băieți și 9 fete, iar cea mai tânără victimă are 13 ani. Aceștia au fost găsiți morți duminică dimineață, în jurul orei 04:00, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției naționale, Athlenda Mathe.

Cei mai experimentați criminaliști încearcă să deslușească misterul

"La sosire, poliția a găsit 17 cadavre în interiorul clădirii. S-a stabilit ulterior că încă două au murit la o clinică locală, unul a murit în drum spre spital, iar altul a murit în spital.", a spus Athlenda Mathe.

Guvernul a trimis cele mai experimentate echipe de criminaliști și investigatori de la Pretoria pe care îi are la acest moment Africa de Sud, iar polițiștii audiază acum familiile victimelor, încercându-se identificarea acestora, dar și descoperirea cauzei morții. Nici la oră nu se știe ce anume i-a omorât pe tinerii care participau la o petrecere în acel club.

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel