2023 începe cu temperaturi ridicate. Elena Mateescu, anunţurile momentului despre vreme
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie de la Brett Sayles, Pexels
Fotografie de la Brett Sayles, Pexels
Elena Mateescu, directorul general al ANM, anunţă un debut de 2023 extrem de călduros, cu temperaturi mult peste normalul perioadei. 

"Este un debut de lună ianuarie cu valori de temperaturi mai mari de 10-15 grade, deşi luna ianuarie este considerată, prin tradiţie, cea mai rece lună a anului în ţara noastră. Sunt chiar temperaturi peste 17 grade la această oră, 20 de grade la Rădăuţi, în nordul Moldovei, 19 grade la Botoşani, Suceava, Târgu Neamţ, Târgu Ocna. 

Avem 18 grade la Câmpina, Curtea de Argeş, 16 grade în Capitală, iar pe litoral sunt de asemenea 16 grade. Este o vreme deosebit de caldă în toată ţara. 

Mâine contăm pe maxime de la 7 grade până la 18 grade, cu 16-17 grade în Capitală. De miercuri, consemnăm temperaturi în scădere, maxime până la 13 grade, dar şi acestea sunt valori peste normalul perioadei, când ar trebui să avem -5 grade!", a punctat Elena Mateescu la Antena 3 CNN. 

Cod Galben de ceaţă 

În judeţul Cluj, până la ora 15:00, se anunţă cod galben de ceaţă, cu scăderea vizibilităţii chiar şi sub 50 m. 

Avertizarea este valabilă pentru localităţile Gherla, Cășeiu, Bonțida, Iclod, Mica, Mintiu Gherlii, Dej, Sic, Cuzdrioara, Fizeșu Gherlii, Câțcău, Vad, Dăbâca, Aluniș, Jichișu de Jos. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel