Ponta, după eșecul Schengen: Politică, la noi, nu se mai poate face
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Georgiana Dediş
WhatsApp
Fostul premier Victor Ponta susține că anul 2022 este unul pierdut. 

"Anul 2022 a fost un an pierdut. Eu vorbesc despre ce cred că se mai poate schimba în România. În politică nu se mai poate schimba nimic. Politică la noi nu se mai poate face. Vorbesc din punctul de vedere al unui prim-ministru.

În schimb, putem face economie. Nu conduce niciun Guvern. Comisia Europeană nu zice nimic. Ne laudă că nu mai avem corupţie. Zicea PNL-ul că nu intrăm în Schengen din cauza lui Ponta. Acum, nu ai opoziţie. Nu mai comentează nimeni eșecul Schengen. În 2022 s-a ratat momentul aderării României la Schengen.

Nu am înțeles cum am ajuns noi în catastrofa prețurilor la energie. O să se facă energie verde, dar nu anul acesta”, a spus Victor Ponta pentru Gândul.

Marți, Digi24 transmitea că în documentele redactate după şedinţa JAI şi după reuniunea Consiliului European, nu va apărea nicio referire la România şi la perspectiva aderării la Schengen în 2023. Europarlamentarul social democrat Victor Negrescu avertizează că Bulgaria, prin discuţiile dintre Rumen Radev şi Karl Nehammer, dă semnale că nu ar ezita să se decupleze de România, dacă situaţia o va impune, şi spune care sunt măsurile pe care trebuie să le ia politicienii români pentru ca ţara noastră să intre, totuşi, în Schengen. 

Întrebat dacă asta înseamnă că 2023 nu este anul intrării României în Schengen, europarlamentarul PSD Victor Negrescu spune că "anul acesta poate fi anul aderării, dar faptul că nu s-a introdus nicio referinţă cu privire la perspectiva aderării ridică multe semne de întrebare şi ne face să fim mai puţin încrezători decât eram iniţial". 

Citește mai mult aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel