Data publicării:

20 de milioane de euro în plus pentru tinerii fermieri în 2024

Autor: Liana Ganea | Categorie: Stiri
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Vin bani pentru tinerii fermieri!

O veste îmbucurătoare pentru tinerii fermieri: în anul 2024, aceștia vor beneficia de un supliment de 20 de milioane de euro la nivelul întregului spațiu comunitar, după alocarea din bugetul Uniunii Europene pentru anul viitor, conform anunțului făcut de europarlamentarul Daniel Buda.

„Parlamentul European a negociat cu succes bugetul Uniunii din 2024, asigurând un supliment de 20 milioane euro dedicați tinerilor fermieri! Suplimentarea a fost cerută și susținută de PPE, fiind necesară în urma impactului inflației și al războiului din Ucraina asupra PAC. Suplimentarea este menită să atenueze provocările cu care se confruntă sectorul agroalimentar, în special pentru a asigura reînnoirea generațională în sectorul agricol”, a scris Daniel Buda pe pagina sa de Facebook.

                                                             

Reamintim că Parlamentul European a inițiat negocieri cu Comisia și Consiliul European, solicitând o majorare a fondurilor destinate tinerilor fermieri cu 40 de milioane de euro. Scopul acestei cereri este să se creeze un mediu rural mai atrăgător, care să răspundă nevoilor tinerilor fermieri și să îi stimuleze să se îndrepte către sectorul agricol. Sâmbătă, 11 noiembrie, Consiliul și Parlamentul European au ajuns la un acord cu privire la bugetul anual al Uniunii Europene pentru anul 2024.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel