Peste 8.000 de posturi vor fi ocupate prin concurs în cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Sursa foto Agerpres
Sursa foto Agerpres
Peste 8.000 de posturi vor fi ocupate prin concurs în cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Peste 8.000 de posturi vor fi ocupate treptat, prin concurs, în cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, până în 2025, a anunţat şeful DSU, Raed Arafat.

Prezent astăzi, la Arad, el a precizat că extinderea echipelor de intervenţie prin crearea de noi posturi reprezintă o investiţie semnificativă în capacitatea de a răspunde prompt şi eficient în cazul situaţiilor de urgenţă:

„Noi, la nivel naţional, avem un program de suplimentare a resursei umane la IGSU. Deci, a fost aprobată o hotărâre de guvern acum aproximativ doi ani pentru a suplimenta cu 8.300 de posturi personalului IGSU pe plan naţional, dar asta e un program care merge până în 2025, iar pe dotări, nu mai vorbim. Aşteptăm anul asta dotări multe care urmează să vină în toate judeţele României, aşa că noi lucrăm în acest sens. Cutremurul poate să fie o surpriză în zone în care nu s-a aşteptat, ceea ce înseamnă că trebuie să fim mai bine pregătiţi. Cea mai importantă pregătire este partea de prevenire, consolidare clădiri, verificarea clădirilor şi toate acestea”, notează Rador.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel